Liptovskí policajti objasňujú nehodu, pri ktorej utrpel zranenie cyklista
20 | 11 | 2019 I TASR

Polícia žiada o pomoc pri objasňovaní dopravnej nehody, pri ktorej utrpel zranenie cyklista. Nehoda sa stala 7. júna na Ulici 1. mája v Liptovskom Mikuláši pri výjazde z tamojšej čerpacej stanice. Policajti o tom informujú na sociálnej sieti.


"K dopravnej nehode došlo tak, že cyklista jazdil na bicykli po hlavnej ceste v smere z mestskej časti Okoličné do centra mesta. Pri výjazde z čerpacej stanice mu nedal prednosť v jazde neznámy vodič jazdiaci na motorovom vozidle nezistenej značky. Vodič vychádzal z vedľajšej cesty označenej zvislou dopravnou značkou „Stoj, daj prednosť v jazde“ a odbočoval doľava smerom na Okoličné," uvádzajú policajti.

V snahe zabrániť zrážke začal cyklista prudko brzdiť, následkom čoho spadol na cestu. Utrpel ľahké zranenia. "Neznámy vodič neposkytol zranenému cyklistovi potrebnú pomoc, z miesta nehody odišiel a nesplnil si povinnosti účastníka dopravnej nehody. Bližší popis vodiča ani motorového vozidla nie je známy," dodali policajti.

Polícia v tejto súvislosti žiada svedkov, ktorí by vedeli poskytnúť informácie k uvedenej dopravnej nehode, totožnosti vodiča a stotožneniu motorového vozidla, aby tak urobili na okresnom dopravnom inšpektoráte v Liptovskom Mikuláši alebo na bezplatnej policajnej linke 158.