Lacné poistenie vozidla pre mladých vodičov skončilo. Poisťovne sú tento rok omnoho radikálnejšie.
19 | 11 | 2019 I Gabriel Matta

Za povinnú poistku vozidla si výrazne priplatia najmä mladí vodiči. Tí sa najčastejšie na cestách nevedia zmestiť do “kože”.


Poisťovne sa tento rok rozhodli pre radikálne riešenie. Pre časté dopravné nehody prišli mladí vodiči na slovenskom trhu o možnosť lacného poistenia automobilu. So správou prišiel denník Pravda.


V tomto segmente po prvý raz žiadna poisťovňa neponúka lacné povinné zmluvné poistenie ani vodičom jazdiacim bez dopravnej nehody. S výsledkom prieskumu prišiel denník Pravda, ktorý porovnal ponuky deviatich poisťovní.


V týchto dňoch dostávajú návrhy nových cien povinného zmluvného poistenia státisíce vodičov, ktorým platnosť zmluvy vyprší koncom roka 2019. Ešte minulý rok sa nízkymi cenami snažili aj o mladých vodičov bojovať viaceré poisťovne. V jednotlivých poisťovniach predstavuje drastické navýšenie poistenia aj 100%.


Do Oravskej priehrady spadlo auto
Pád osobného auta z mosta do Oravskej priehrady si v pondelok vyžiadal jednu obeť. Polícia na sociálnej sieti informuje, že okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania Čítať ďalej
18 | 11 | 2019 | TASR

Z prieskumu denníka Pravda tiež vyplýva, že poisťovne zvýšili ceny v 36 z 54 prípadov, v desiatich nechali ceny nezmenené a v ôsmich poistky zlacneli.


Ponúkať nižšie ceny vodičom jazdiacim bez nehody sa ale aj naďalej snaží väčšina poisťovaní.