Hrdinský pilot z kukurice sa už cestujúcim radšej nepredstavuje
19 | 11 | 2019 I Imrich Kovačič

Pilot, ktorému sa podarilo zachrániť cestujúcich pristátím do kukuričného poľa, sa prestal cestujúcim na začiatku letu predstavovať


Pilot spoločnosti Uralské Aerolínie Damir Jusupov, ktorý bezpečne pristál s lietadlom kvôli poruche oboch motorov v kukuričnom poli, sa prestal cestujúcim pred odletom predstavovať. Chce tak predísť možným obavám na palube. Uviedol to portál URA.ru.


"Po tejto mimoriadnej udalosti cestujúci veľmi citlivo reagujú na moje meno," priznal Jusupov. Zvyklo to spôsobiť rozruch v kabíne. Cestujúci by podľa neho nemali byť kvôli bezpečnosti počas letu nervózni.


Pilot povedal, že približne mesiac po udalosti sa raz pasažierom skúsil predstaviť. Zhodou okolností sa krátko po vzlete lietadlo dostalo do oblasti turbulencie. Čo medzi cestujúcimi vzbudilo podľa Jusupova „nepríjemné vzrušenie“. Poznamenáva, že cestujúci sa cítia neistí, keď lietadlo pilotuje človek, ktorý sa už ocitol v stave krajnej núdze. „Po tejto skúsenosti som sa pre istotu radšej prestal cestujúcim predstavovať," uzavrel pilot.


Ubehlo 15 rokov od ničivej tragédie vo Vysokých Tatrách
Uplynulo už 15 rokov od prírodnej katastrofy vo Vysokých Tatrách. Čítať ďalej
19 | 11 | 2019 | Gabriel Matta / TASR

Lietadlo Uralských Aerolínií núdzovo pristálo v kukuričnom poli 15. augusta kvôli vtákom, ktoré vleteli do jeho oboch motorov. Na palube bolo 233 ľudí. Posádke sa podarilo všetkých zachrániť. Ruský prezident Vladimír Putin udelil kapitánovi Damirovi Jusupovi a druhému pilotovi Georgijovi Murzinovi titul „Hrdina Ruska“.