Armádne psy roztrhali vojaka
19 | 11 | 2019 I redakcia

Poľutovaniahodný incident sa stal v susednom Rakúsku. Vo viedenských kasárňach služobné vojenské psy roztrhali psovoda. Informuje rakúske ministerstvo obrany. Rakúska armáda pritom zamestnáva sedemdesiat psov: 41 rotvajlerov, deväť labradorov, 15 belgických a piatich nemeckých ovčiakov.


Ministerstvo uviedlo, že 31-ročného dôstojníka napadli psy v chovateľskej stanici. Jeho mŕtve telo bolo nájdené  vo štvrtok kolegom, ktorý chcel zavrieť dvoch psov, ktorí utiekli.

Pes hrdinom: Trump zverejnil fotografiu psa zraneného pri operácii proti Baghdádímu
Baghdádí zahynul počas operácie amerických síl na severozápade Sýrie. Podľa Trumpa odpálil na sebe samovražednú vestu počas úteku pred príslušníkmi amerických špeciálnych jednotiek. Čítať ďalej
29 | 10 | 2019 | TASR


Ministerstvo tiež oznámilo, že zástupca vedúceho  v stredu popoludní vstúpil do chovateľskej stanice, aby nakŕmil zvieratá. Asi o osem hodín neskôr si dôstojník všimol, že sa okolo kasární potulujú dva belgické pastierske psy. Ministerstvo začalo vyšetrovanie.

Vojenský hovorca Michael Bauer uviedol rakúskej tlačovej agentúre APA, že dva belgické pastierske psy sú trénované na bojové úlohy.

"Ich úlohou je odstrániť potenciálnych útočníkov,"  uviedol. Mintel dodal, že psy  sú okrem iného trénované tak, aby eliminovali súpera pri obliehaní domu. „Vycvičený pes zastaví agresora na úteku. Ak sa útočník prestane brániť, pes ho nechá na pokoji,“ dodal Bauer. Zdôraznil, že ich psy doposiaľ nikdy neútočili na vojakov.

Doteraz nebol nikto napadnutý,“ dodal vojenský hovorca. Rakúska armáda zamestnáva sedemdesiat psov: 41 rotvajlerov, deväť labradorov,  15 belgických a piatich nemeckých ovčiakov.