Taylor Swift je zúfalá. Nechcú jej dovoliť spievať jej piesne!
18 | 11 | 2019 I Gabriel Matta

Svetoznáma speváčka Taylor Swift už vo štvrtok na Twitteri aj Instagrame oznámila, že jej nechcú dovoliť spievať jej vlastné skladby. Informuje BBC. 


Speváčka má 24. novembra vystúpiť na American Music Awards a prevziať si ocenenie pre najlepšieho umelca desaťročia. Majitelia práv k speváčkinm hitom, Braun s Borchettom jej nechcú umožniť použitie skladieb s výnimkou tých z aktuálneho albumu Love, na ktorý ako jediný nemajú práva. Súhlas nedali ani pre ich použitie v dokumentárnom seriáli, ktorý o nej pripravuje spoločnosť Netflix, dodala speváčka.


Ja len chcem, aby som mohla hrať MOJU VLASTNÚ hudbu. To je všetko,“ napísala speváčka na sociálne siete. Krátko nato sa stali hitom sociálnych sietí tagy ako „IStandWithTaylor“ (stojím pri Taylor) či „FreeTaylor“ (slobodu Taylor).


Label Big Machine Records v piatok odpovedal stanoviskom, v ktorom uvádza, že speváčkine tvrdenia sú údajne „založené na nesprávnych informáciách“. „Taylorin príbeh, ktorý si sama vytvorila, neexistuje. Všetko o čo žiadame, je priama a úprimná diskusia,“ napísali Braun s Borchettom.


Zdena Studenková prestrelila! Urazila celú slovenskú produkciu a svoje kolegyňe
Slovenská herečka Zdena Studenková (65) je známa tým, že sa s ničím a nikým nenaťahuje. Skrátka čo na srdci, to na jazyku. Na nedávnej konferencii to bez mihnutia oka natrela svojim mladším hereckým kolegyniam aj slovenskej produkcií a mnohých tým... Čítať ďalej
17 | 11 | 2019 | František Németh

K situácii sa v piatok vyjadrila aj speváčkina manažérka Tree Paine, ktorá potvrdila, že Braun s Borchettom jej vyslovene zakázali používať akékoľvek piesne z jej radových albumov, na ktoré majú práva. Zákaz boli ochotní stiahnuť len vtedy, ak speváčka splní dve podmienky: Začne so svojím bývalým vydavateľstvom komunikovať, a zaviaže sa, že svoje staršie albumy nebude sama odznova nahrávať, aby skladby z nich mohla ďalej používať - čo bol jej plán, o ktorom informovala už v auguste.


Taylor Swift sa v tomto spore zastalo viacero umelcov a celebrít vrátane modelky Gigi Hadid či speváčky Halsey. Braun s Borchettom „sa spoliehajú na to, že ľudia sa za ňu nepostavia, a že si povedia, že len preháňa - ale mýlia sa,“ napísala v piatok na sociálne siete Halsey.