AKTUALIZOVANÉ: Pakistan testuje jadrovú balistickú raketu Shaheen-I len deň po teste jadrovej balistickej rakety Agni-II v Indii (VIDEO)
18 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Pakistanská armáda v rámci cvičenia testovala balistickú raketu krátkeho až stredného doletu Shaheen-I. Cvičenie prichádza len deň potom, ako India testovala svoju balistickú raketu stredného doletu Agni-II.


"Pondelkový test bol úspešný," prehlásil veliteľ vojenských strategických síl (ASFC).

Shaheen-I je balistická raketa s krátkym až stredným dosahom a s doletom 650 kilometrov. Táto raketa je v pakistanskom arzenáli od roku 2003.

V sobotu večer India predstavila svoje vlastné jadrové cvičenie spustením balistickej rakety Agni-II. Je to balistická raketa stredného doletu zhruba porovnateľná s pakistanskou raketou Shaheen-II.

Začiatkom februára mali tieto dve krajiny prvú priamu konfrontáciu vo vzdušnom priestore po niekoľkých rokoch. Odvtedy sa z oboch strán urobilo niekoľko pokusov o normalizáciu vzťahov.



India spustila test jadrovej balistickej rakety (VIDEO)
India úspešne otestovala spustenie jadrovej balistickej rakety stredného doletu Agni-II. Prvýkrát sa jeho test uskutočnil v noci, no aj napriek tomu ho stále stihli zachytiť svedkovia na videu. Čítať ďalej
17 | 11 | 2019 | Marek Molnár