Dôchodca šoféroval v Rybanoch napriek zadržanému vodičskému preukazu
18 | 11 | 2019 I TASR

Trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia sa dopustil 71-ročný muž, ktorý jazdil na aute v Rybanoch (okres Bánovce nad Bebravou) napriek zadržanému vodičskému preukazu. Policajti mu namerali v dychu i alkohol, informovala v pondelok TASR Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.


"Policajti z Bánoviec nad Bebravou spozorovali vodiča na Felicii, ktorý vychádzal od miestneho pohostinstva v Rybanoch, preto sa ho rozhodli zastaviť a skontrolovať. Muža vyzvali na predloženie dokladov a podrobeniu sa dychovej skúške. Následne zistili, že dôchodca má zadržaný vodičský preukaz do septembra 2020," uviedla Antalová.

Pri cestnej kontrole policajti podrobili muža dychovej skúške s výsledkom merania 0,14 mg/l, čo predstavuje 0,29 promile alkoholu. "Ten uviedol, že si bol kúpiť cigaretky a dal si jedno pivo. Jazdením v čase, keď mal uložený zákaz riadiť motorové vozidlá, sa dopustil trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Za tento skutok mu v prípade, že ho súd uzná vinným, hrozí trest odňatia slobody až na dva roky," dodala.