V Británii sa rodí nový škandál. Parlamentných kandidátov údajne podplácajú proti Brexitu
17 | 11 | 2019 I Imrich Kovačič / SITA

Londýnska metropolitná polícia vyšetruje podozrenie, že kandidátom Strany Brexitu (BP) boli ponúknuté lukratívne pracovné pozície a kreslá v Snemovni lordov – hornej komore britského parlamentu – ak nenastúpia v nadchádzajúcich voľbách proti ich kandidátom. S odvolaním sa na sobotňajšie vyhlásenie metropolitnej polície o tom informovala agentúra AP.


Polícia v tejto súvislosti spresnila, že vyšetruje “dva možné prípady volebného podvodu a zneužitia právomocí”.


Kandidátka Ann Widdecombe sa pre BBC vyjadrila, že jej výmenou za to, že ustúpi, ponúkli rolu v ďalších rokovaniach o brexite. Líder strany Nigel Farage zase tvrdí, že ľudia pracujúci pre premiéra Borisa Johnsona oslovili vyššie postavených členov jeho strany s tým, že ak ho presvedčia, aby stiahol viac svojich kandidátov, spravia z nich šľachticov.


“Obišli ma a oslovili ostatné vedúce osobnosti v Strane Brexitu s tým, že ôsmi z nich by mohli ísť do Snemovne lordov,” povedal Farage s odkazom na nevolenú hornú komoru parlamentu, členov ktorej doživotne menuje vláda. Ešte v pondelok Farage oznámil, že jeho strana nepostaví do predčasných parlamentných volieb, ktoré sa budú v Británii konať 12. decembra, 600 kandidátov, ako bolo pôvodne v pláne, ale len menej ako polovicu.


Kráľovský škandál! Princ Andrew poprel sex s neplnoletou v živom vysielaní BBC: (VIDEO)
Princ Andrew člen britskej kráľovskej rodiny vystúpil v sobotu večer v špeciálnom vysielaní BBC. Počas rozhovoru poprel že by mal niekedy sex s neplnoletým dievčaťom, čo je jedno z obvinení, ktorým šľachtic čelí. V čase, keď k nemu malo dôjsť, vraj... Čítať ďalej
17 | 11 | 2019 | Žaneta Hurbanová

“Strana brexitu nenasadí v 317 volebných obvodoch, v ktorých v predchádzajúcich parlamentných voľbách zvíťazila Konzervatívna strana, žiadneho zo svojich kandidátov,” povedal Farage v meste Hartlepool v severovýchodnom Anglicku. Tento krok má podľa neho zabrániť deleniu probrexitových hlasov voličov.


Konzervatívci chcú od členov strany Brexit, aby ustúpili ich kandidátom a netrieštili hlasy probrexitových voličov.


Vo voľbách sa bude bojovať o všetkých 650 kresiel Dolnej snemovne britského parlamentu.


"Komunizmus porazili Stredoeurópania milujúci slobodu. Európu sme spojili napriek svojej biede!" Zaznelo v Bruseli
Po rozpadu komunizmu pred 30 rokmi sa v Európskom parlamente uskutočnila konferencia o stredoeurópskom dedičstve. Informuje Maďarská tlačová agentúra. Čítať ďalej
17 | 11 | 2019 | redakcia