NÚSCH chce kúpiť špeciálny zdravotnícky materiál za vyše 18 mil. eur bez DPH
17 | 11 | 2019 I SITA

Národný ústav srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) chce kúpiť špeciálny zdravotnícky materiál. Podľa oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania je predpokladaná hodnota zákazky vyše 18 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Predmetom je nákup špeciálneho zdravotníckeho materiálu, nejde o prístrojovú zdravotnícku techniku.


Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa ústavu Soňa Valášiková, NÚSCH chce obstarať kardiostimulátory a defibrilátory vrátane príslušenstva na elektroimpulzoterapiu porúch srdcového rytmu a srdcového zlyhávania.

"Kardiostimulačná liečba je už viac ako 50 rokov základnou a nenahraditeľnou liečebnou metódou pre terapiu porúch srdcového rytmu, srdcového zlyhávania a prevenciu náhlej srdcovej smrti," uviedla Soňa Valášiková.

Predmet zákazky je rozdelený na jedenásť 11 samostatných častí. "Uchádzač môže predložiť ponuku na jednu časť predmetu zákazky, niekoľko častí alebo všetky časti predmetu zákazky. V rámci jednej časti musí uchádzač predložiť ponuku na všetky položky," uvádza sa v súťažných podkladoch.

Predmetná verejná súťaž bola podľa hovorkyne NÚSCH odsúhlasená a schválená aj Ministerstvom zdravotníctva SR.

Národný ústav nepožaduje zábezpeku ponuky. Zákazka má trvať 24 mesiacov. Lehota na predkladanie ponúk alebo žiadostí o účasť je do 28. novembra tohto roka.