Šéf policajných "kukláčov" má blízko k Trubanovi: Tieňový minister vnútra Progresívcov je vraj klamár a intrigán!
16 | 11 | 2019 I Magda Danková

Štefan Hamran, veliteľ útvaru osobitného určenia Prezídia Policajného zboru, ktoré je v zahraničí a doma známe aj ako Lynx Commando má blízko k Progresívnemu Slovensku a SPOLU. Hamran sa nedávno objavil na ich straníckej akcii, kde ho odfotili hneď vedľa Michala Trubana, ktorého momentálne vyšetruje polícia za propagáciu drog pred študentmi. Informuje denník SME.


Spomínaná protiteroristická jednotka Lynx v minulosti zasahovala napríklad pri zatýkaní bossa Juraja "Piťa" Ondrejčáka. Hamranove komando je tiež známe zásahom v Komárne, počas ktorého boli zadržaní dnes už obvinení vrahovia Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, "kukláči" prehľadávali aj Kočnerove nehnuteľnosti.

EXLUZÍVNE: Žiaran a Forisch po prepustení - Za zatknutím vidia nátlak aj diskreditačnú kampaň I. časť
Duo Žiaran a Forisch by sa dalo nazvať slovenskou verziou populárnej filmovej dvojice Tango & Cash. Kým tí druhí bojovali na striebornom plátne proti mocnému gangsterskému šéfovi Perretovi, muži, ktorých slovenské médiá označujú za... Čítať ďalej
05 | 11 | 2019 | René Skalný


Elitný útvar taktiež nedávno zadržal skupinu "ex-siskárov" Pavla Forischa a Stanislava Žiarana. Napriek tomu, že Hamranovo meno sa v súvislosti s kandidátkou koalície Progresívneho Slovenska a Spolu spomínalo už dávnejšie, účasť elitného policajta v aktívnej politike zatiaľ nie je definitívne potvrdená.

„Je našou povinnosťou nasadiť do zápásu proti mafii a oligarchom silný tím, vrátane silného a rešpektovaného kandidáta na spravovanie rezortu vnútra po voľbach," reagoval na konci októbra líder Spolu - Miroslav Beblavý pre aktuality.sk.

„Rozhovory ešte prebiehajú, kandidátku do parlamentných volieb predstavíme už čoskoro," uviedol Beblavý, ktorý sa netají tým, že Štefan Hamran dostal ponuku na vstup do strany Spolu s tým, že by bol tieňovým ministrom vnútra. Pripomíname, že strany majú už len dva týždne na to, aby odovzdali kompletné kandidačné listiny. Termín je totiž do 1. decembra.

Šéf elitných kukláčov Hamran má vstúpiť do strany Spolu
26 | 10 | 2019 | Magda Danková


Hovorkyňa Spolu, Silvia Hudačková sa pre SME vyjadrila, že Hamran nateraz "nebude kandidovať," pričom "k ďalšej spolupráci je zatiaľ predčasné sa vyjadrovať." Ako si to teda máme vysvetliť? Snáď len že ďalšia spolupráca Hamrana s politickou stranou nie je vylúčená.

Zarážajúce pri tom je, že aktívny policajt sa zo zákona nemôže angažovať v politike. Ako hovorí zákon, "policajt nesmie byť členom politickej strany alebo politického hnutia ani vyvíjať činnosť v ich prospech – to neplatí, ak má v polícii pozastavený výkon funkcie."

„Nemáme informáciu o tom, že by odchádzal do civilu,“ odkázal hovorca polície Michal Slivka. Hamran svoju účasť na politickej akcii Progresívcov vysvetľoval svojím záujmom o veci verejné. Vraj sa na nej riešili problémy regiónu Komárna, v ktorom žije.

EXKLUZÍVNE: Forisch po prepustení z CPZ: Šikana aj prikrývky od výkalov mali byť pre skupinu varovaním! II.časť
10 | 11 | 2019 | René Skalný


Podľa jeho bývalého nadriadeného je Hamran klamár a intrigán

„Pán Hamran je klamár, to tam pokojne napíšte,“zareagoval pre HN bývalý policajný prezident Tibor Gašpar na adresu svojho bývalého podriadeného. Pre jeho údajne svojské metódy riadenia kolektívu na neho vraj poslal psychológov.

„Považujem ho za osobu, ktorá na tomto útvare narúšala interpersonálne vzťahy. Urobili sme na útvare aj psychologický prieskum s našimi psychológmi, ktorý mal otestovať ich vzájomné vzťahy medzi podriadenými a nadriadenými. Od policajtov, ktorí odtiaľ odišli aj nedobrovoľne, podľa toho, aké tam boli personálne vzťahy, som dostával rôzne sťažnosti a názory na to, ako sa to tam riadi,“ povedal Gašpar pre HN.

„Ak by som sa rozhodol rýchlejšie, už by nebol veliteľom Útvaru osobitného určenia. Nemyslím si, že je to správny človek na správnom mieste,“ uzavrel bývalý policajný prezident.