Izraelské letectvo útočilo na objekty hnutia Hamas v pásme Gazy
16 | 11 | 2019 I Imrich Kovačič / TASR
Izraelské vojenské letectvo podniklo v sobotu nové útoky na ciele militantov v pásme Gazy po tom, čo boli z tejto palestínskej enklávy na Izrael vypálené ďalšie rakety. Informovala o tom agentúra AFP.

Na rozdiel od operácií uskutočnených začiatkom týždňa nebola cieľom sobotných útokov izraelského letectva militantná skupina Islamský džihád, ale objekty hnutia Hamas, ktoré v pásme Gazy vládne, uvádza sa vo vyhlásení izraelských ozbrojených síl.

Šedá eminencia americkej diplomacie upozorňuje na "nevyhnutný" konflikt s Čínou: "Bude to horšie ako obe svetové vojny!"
Konflikt medzi Spojenými štátmi a Čínou bude čoskoro „nevyhnutný“, pričom jeho „katastrofický výsledok bude horší ako obe svetové vojny“, preto je dôležité, aby krajiny vyrovnali svoje rozdiely, prehlásil bývalý štátny tajomník USA Henry... Čítať ďalej
15 | 11 | 2019 | Marek Molnár


Eskalácia napätia medzi Izraelom a palestínskymi militantmi prepukla v utorok po tom, ako armáda židovského štátu pri útoku v pásme Gazy zabila poľného veliteľa Islamského džihádu. Palestínski radikáli na tento útok reagovali odpaľovaním rakiet a mínometných granátov smerom na južnú i strednú časť Izraela.

Izraelská armáda odpovedala sériou cielených útokov, pri ktorých v pásme Gazy likvidovala objekty využívané radikálmi ako odpaľovacie zariadenia.

Pásmo Gazy je od roku 2007, keď sa v ňom ujalo vlády hnutie Hamas, pod prísnou blokádou Egypta a Izraela. Blokáda komplikuje najmä humanitárnu situáciu v oblasti. Izrael považuje Hamas za teroristickú skupinu a zodpovednosť za akýkoľvek útok z pásma Gazy pripisuje tejto organizácii.

Čo sa stane s autom pri jadrovom výbuchu (VIDEO)
Jadrový výbuch je neprekonateľný typ útoku, ktorý zničí všetko, čo mu príde do cesty. Napriek tomu moderný vojenský hardvér musí byť schopný prežiť túto silu a ukázalo sa, že Rusko má ideálne miesto na testovanie, či jeho najnovší arzenál spĺňa... Čítať ďalej
16 | 11 | 2019 | Marek Molnár