Ukrajina kradne ruský plyn
15 | 11 | 2019 I Imrich Kovačič

Ukrajina otvorene priznala krádež ruského plynu prepravovaného na Slovensko


Je všeobecne známe, že Ukrajina nakupuje uhlie a plyn z Ruska. Uviedol to zástupca strany prezidenta Vladimíra Zelenského „Sluha národa“ Alexander Dubinský. Čo ale zrejme verejnosť nevie, je schéma krádeže ruského plynu prepravovaného na Slovensko. A zároveň tiež spôsob tunelovania ukrajinského štátneho rozpočtu. Píše o tom portál Utro.ru. 


Ukrajinský vládny politik otvorene priznáva, že Ukrajina v tichosti kradne ruský plyn, ktorý prechádza cez jej územie na Slovensko. To znamená, že Kyjev si ho stiahne na samom začiatku prepravy. Čiže vtedy, keď ešte len vstúpi do systému prepravy na ukrajinskom území.


Projekt Slovanskej konfederácie je už na svete. Vieme podrobnosti
Zdroj: Dmitrij Butrin, Kommersant Čítať ďalej
14 | 11 | 2019 | Zuzana Perželová

"Bez ohľadu na fakt, či bol plyn prepravený alebo nie, Ukrajina ho napriek tomu oficiálne kupuje od Slovenska. Ako keby plyn ozaj prichádzal späť zo Slovenska na územie Ukrajiny. Čiže, Ukrajina platí aj za neuskutočnenú prepravu plynu smerom zo Slovenska. A navyše sú tu aj prostriedky za tranzit, ktoré dostáva od Ruska. Prichádzajú do ukrajinského štátneho rozpočtu. A Ukrajina ich zoberie z rozpočtu a následne presunie na Slovensko. Jednoducho povedané, peniaze z ukrajinského štátneho rozpočtu za tranzit sa ukradnú a okamžite odošlú na Slovensko offshore spoločnostiam,“ vysvetlil Dubinský.


Dubinský o machináciách pri preprave ruského plynu cez Ukrajinu otvorene hovorí približne od 21. minúty na televíznom kanáli НАШ.