Poľnohospodári upchali dopravu v Hamburgu so 4 000 traktormi, obviňujú vládu zo "šikanovania" (VIDEO)
15 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Nemeckí poľnohospodári zaplavili ulice Hamburgu s tisíckami traktorov, kvôli protestu proti najnovším environmentálnym predpisom. Poľnohospodári obviňujú vládu zo "šikanovania".


Vo štvrtok sa v severnom Hamburgu objavilo približne 4 000 traktorov. Kilometrové konvoje sa tiahli cez rušné ulice mesta, čo spôsobili v centre mesta „značné narušenie dopravy“, informuje o tom miestna polícia.



Na traktoroch boli tiež umiestnené transparenty, na ktorých boli slogany ako „Spolupráca namiesto zákazov“ a „Žiadna farma, žiadne jedlo, žiadna budúcnosť“.

Ministerstvo životného prostredia nedávno navrhlo súbor nariadení, ktoré by obmedzili používanie určitých druhov hnojív a postrekov - na ochranu vtákov, hmyzu a podzemných vôd. Avšak poľnohospodári sa obávajú, že to ohrozí ich živobytie.

Daniel Bockwoldt / dpa / Global Look Press


Farmári tiež obviňujú vládu, že vytvára stále prísnejšie pravidlá bez toho, aby sa s nimi najskôr poradila. Dirk Andresen, hovorca hnutia „Land Creates Connection“, ktoré usporiadalo zhromaždenie, uviedol, že ministerka životného prostredia Svenja Schulzová sa vyhýba dialógom.

"Pozvali sme ju, aby sem prišla, ale ona radšej ostala v Berlíne a nekomunikuje s nami," prehlásil Andresen.



Klimatické zmeny ohrozujú sklad jadrového odpadu vybudovaný Američanmi. Tí dávajú ruky preč
Klimatické zmeny ohrozujú na Marshallových ostrovoch betónový sarkofág, ktorý udržuje rádioaktívny odpad z jadrových bômb, ktoré nad ostrovmi skúšali Spojené štáty. Tie teraz odmietajú akúkoľvek pomoc tichomorskému štátu, hoci objekt vybudovali,... Čítať ďalej
15 | 11 | 2019 | Imrich Kovačič