Premiéra filmu Amnestie dopadla nad všetky očakávania - Diváci na konci filmu štrngali kľúčami!
14 | 11 | 2019 I Žaneta Hurbanová

Nový film Amnestie opisuje udalosti z roku 1990, kedy Václav Havel na Nový rok prepustil dve tretiny všetkých vtedajších väzňov, ktorým tresty uložil ešte komunistický režim.


Režisérom filmu je Jonáš Karásek (Kandidát) a výsledkom je solídna dráma nadväzujúca na reálne udalosti na prelome 80. a 90. rokov, ktoré znamenali pre rôzne zložky obyvateľstva síce rôzne, no rovnako zásadné zmeny.



Autori sa zamerali na príbeh väzňov v leopoldovskej väznici. Sú i kolektívnym antagonistom vzbury proti autoritám a hlasom ozývajúcim sa v dierach disfunkčnej demokracie. K tej trestancov doženie práve politická situácia a film naznačuje pozadie intríg, ktoré boli počas komunizmu bežnou a pre niektorých nevyhnutnou súčasťou života. Kĺže však po uspokojivom povrchu a problematiku príkro zjednodušuje. Tento film chytí za srdce každého zvedavého diváka. Je sa na čo tešiť!

Škandál aký sa len tak nevidí! "Roz**bem ťa", skandoval stand-up komik "Fučo" na Lukáša Latináka. Situácia sa vymkla kontrole!
Slovenský humorista Marek Fučík známy alias Fučo, ktorý uvádza reláciu Temné kecy, sa v utorok večer v priestoroch bratislavského obchodného centra na premiére filmu Amnestia postaral o poriadny trapas, ktorý vyvrcholil vyhodením z premietacej sály... Čítať ďalej
25 | 10 | 2019 | Ján Prokop