Kuciak mal pravdu. Kočnera usvedčili správy v Threeme
13 | 11 | 2019 I Gabriel Matta

„Technopol sme my,” písal Marian Kočner sudkyni, ktorá v kauze rozhodovala. Jeho komunikácia cez šifrovaciu aplikáciu Threema potvrdila odhalenia Jána Kuciaka. Kočner riadil sieť ľudí pri nepriateľskom prevzatí miliónovej firmy. Informácie priniesol portál Aktuality.


Médiá v minulosti spájali Mariana Kočnera s kauzou nepriateľského prevzatia Technopolu. Celý čas však tvrdil, že sú to „schizoidné výmysly“. Postupom času však pribúdali dôkazy, že médiá majú zrejme pravdu. Kočner mal zjavne s vytunelovaním majetku za 20 miliónov eur spoločného viac ako dosť. 


Z Technopolu, podľa zistení médií, odišlo na Kočnerov osobný účet pol milióna eur. Väzby na Kočnera mali aj hlavní aktéri kauzy, ktorí dnes v prípade figurujú ako obvinení. Spájal ich spoločný biznis, pôsobenie v orgánoch firiem či rovnaké kauzy.


Podľa Zoltána Andruska bral minister Richter úplatky za vybavenie povolení pre cudzincov
Televízia Markíza získala detaily výpovede Zoltána A., ktorý pri uzatváraní dohody o vine a treste v prípade vraždy Jána Kuciaka prehovoril o údajnej trestnej činnosti ministra Jána Richtera a ďalších. Čítať ďalej
12 | 11 | 2019 | SITA

Aktuality analýzou Kočnerovej Threemy dospeli k záveru, že samotné vyšetrovanie nepriateľského prevzatia miliónovej firmy mal ovplyvňovať nitriansky oligarcha Norbert Bödör.


Kočner si podľa ich zistení písal cez aplikáciu Threema aj s ďalšími kľúčovými ľuďmi okolo Technopolu. Správy si vymenil s Denisou Pávkovou, ktorá podľa polície ukradla akcie firmy. Ďalšími adresátmi Kočnerových správ boli Peter Horváth, oficiálny majiteľ spoločnosti, kde skončili nehnuteľnosti Technopolu, a Jozef Dučák starší, bývalý predseda predstavenstva Technopol Servis.


Z Kočnerovej komunikácie cez Threemu vyplýva, že napriek kľučkám a úskokom bol práve on šedou eminenciou nepriateľského prevzatia miliónového majetku. 


Kočner dúfal, že Harabin bude prezidentom. S "kumpánmi" sa spoliehali aj na Fica, Kotlebu a Danka!
„Bude vládnuť Fico s podporou Kotlebu. Spravia Harabína ministrom spravodlivosti a ten to opozíciu za rok vyzametá tak, že sa z toho nikdy nespamätajú. A Harabín jediný sa vie porátať aj s Čižnárom. Stačí schváliť zákon o súkromnej žalobe!!!!“... Čítať ďalej
12 | 11 | 2019 | René Skalný

Kauza Technopol (zdroj: aktuality.sk)




  • Na začiatku kauzy boli manželské nezhody Pávkovcov, ktoré vyústili do toho, že si Denisa Pávková privlastnila akcie firmy Technopol Servis. Polícia ju o niekoľko mesiacov obvinila z krádeže akcií.

  • Neskôr do hry vstúpili ľudia z okolia Mariana Kočnera. Na fingovanom valnom zhromaždení zmenili orgány spoločnosti tak, aby získali nad firmou kontrolu a majetok v hodnote približne 20 miliónov eur.

  • Technopol Servis potom predal budovu Technopolu firme VertiCom právnika Andreja Šabíka, ktorý ju ďalej predal firme Reality Fond Petra Horvátha, bývalého obchodného partnera Mariana Kočnera.

  • Pávková založila novú firmu Technopol Services, ktorá má zmluvu s firmou Reality Fond a ďalej prenajíma priestory v budove Technopolu tretím stranám. Pávkovej firma napriek prebiehajúcim súdom mohla ešte donedávna takto nakladať s majetkom.