ALENA ZS. A SPOL. ZOSTÁVAJÚ VO VÄZBE PRE VRAŽDU JÁNA KUCIAKA
13 | 11 | 2019 I TASR

 Alena Zs., Miroslav M. a Tomáš Sz., ktorí čelia obžalobe v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, zostávajú vo väzbe.


V stredu o tom rozhodol senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku na neverejnom zasadnutí. Potvrdil to prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP)."Všetci traja zostávajú naďalej vo väzbe pri nezmenených dôvodoch väzby," povedal prokurátor. Podľa jeho slov naďalej pretrváva obava, že všetci obvinení môžu mariť trestné konanie, prípadne ovplyvňovať svedkov. Priblížil, že vo väzbe by tak mohli ostať ešte minimálne tri roky. Proti rozhodnutiu podali sťažnosť Alena Zs. aj Tomáš Sz., rozhodovať bude o nej Najvyšší súd SR.

Alena Zs., Miroslav M. a Tomáš Sz. čelia obžalobe vo veci vraždy novinára spolu s Marianom K. Ten je v súdnej väzbe za údajné falšovanie zmeniek TV Markíza a za marenie spravodlivosti.

Podľa obžaloby prokurátora ÚŠP si mal Marian K. objednať vraždu Jána Kuciaka u Aleny Zs. koncom roka 2017 resp. začiatkom roka 2018 z dôvodu pomsty za články, ktoré odkrývali jeho ekonomickú trestnú činnosť.

Okrem vraždy novinára čelia Miroslav M. a Tomáš Sz. aj obžalobe z vraždy podnikateľa z Kolárova Petra Molnára. Toho mali podľa obžaloby ÚŠP zavraždiť v roku 2016 so zámerom lúpeže.

Okrem dvoch spomínaných vrážd obviňuje prokurátor ÚŠP Miroslava M., Tomáša Sz. a Mariana K. aj z nedovoleného ozbrojovania.