Mal Vadala prepojenie priamo na Smer? Taliani jeho aktivity na Slovensku stále preverujú
12 | 11 | 2019 I Gabriel Matta

Talianska polícia stále vyšetruje či Antonino Vadala, člen talianskej mafie 'Ndrangheta, mal prepojenie na stranu Smer-SD. Taliansky národný prokurátor pre boj proti mafii a terorizmu, preto nepotvrdil medializované informácie, podľa ktorých mal údajne s Vadalom telefonovať aj niekdajší premiér Robert Fico. Ten to však popiera. Správu priniesla televízia TA3.


Vadala je v Taliansku za mrežami kvôli pašovaniu drog z latinskej Ameriky do Talianska. Na Slovensku pôsobil ako podnikateľ v poľnohospodárstve a od štátu poberal štedré dotácie na svoje podnikanie. Podľa talianskeho prokurátora však mohlo ísť o pranie špinavých peňazí. Tieto podozrenia teraz taliani prešetrujú.


Banky sa postavili proti Ficovi. Nechcú štátu platiť viac
Osobitný odvod majú banky na Slovensku platiť aj naďalej a od budúceho roka sa jeho výška zdvojnásobí na 0,4 %. Čítať ďalej
12 | 11 | 2019 | Imrich Kovačič / TASR

O mafiánskych praktikách Antonina Vadalu písal zavraždený Ján Kuciak. Článok s týmito informáciami vyšiel až po jeho smrti. Odhalenia sa týkali preponia talianskej mafie s Úradom vlády SR, cez vtedajšiu asistentku premiéra Fica.