NAJNOVŠÍ PRIESKUM: SMER-u kauzy veľa neubrali - V závese Kiska a Progresívci - Kotleba spolu s Harabinom?
09 | 11 | 2019 I redakcia

Najnovší prieskum si u agentúry Focus nechala pripraviť koalícia strán PS a Spolu. Podľa Focusu by bol už tradične prvý SMER-SD, i keď s miernou stratou dvoch percentuálnych bodov. 11,7 percenta voličov by koalíciu strán PS a Spolu posunulo na druhé miesto. Posilnil aj Harabin, ktorý možno v nedeľu ohlási koalíciu s Kotlebovou ĽSNS.




Zdroj: Focus


V nadchádzajúcich parlamentných voľbách by volilo SMER-SD 20 percent voličov, to je pokles o dve percentá oproti októbru, vychádza to z prieskumu agentúry Focus. 11,7 percenta voličov by sa rozhodlo pre koalíciu strán PS a Spolu, oproti októbru je to nárast o 0,7 percenta.

Strana Andreja Kisku Za ľudí by mala byť treťou stranou s najvyšším počtom voličov na úrovni 10,6 percenta. V októbri to bolo 9,1 percenta. Píšu Hospodárske noviny.

Situácia nevyzerá dobre pre stranu SaS. Liberálom dokonca tesne hrozí, že sa nedostanú do parlamentu. Pod piatimi percentami sú tiež Most-Híd, SMK-MKP, Vlasť, Dobrá voľba a Máme toho dosť!. OĽANO aj KDH by podľa prieskumu mali 5 percentnú hranicu "preliezť" aj keď pomerne tesne.

EXKLUZÍVNY VOLEBNÝ PRIESKUM: SMER víťazom, SaS pod čiarou
08 | 11 | 2019


Zo sondáže vyplýva, že sa voliči stále viac prikláňajú k novým politickým stranám. Pokles koalície PS/Spolu z júnových 17,8 percenta sa zastavil a zoskupenie si prvýkrát mierne polepšilo na 11,7 percenta. Za ľudí Andreja Kisku stále stúpa a ich preferencie sa dostali prvýkrát nad desať percent. S 10,6 percenta dokonca tesne predbehli kotlebovcov. Dodáva Denník N.

Pripomíname, že výzvu Mariana Kotlebu na predvolebnú koalíciu so stranou Vlasť Harabin najprv rázne odmietol a neskôr avizoval, že sa k nej vyjadrí. Povestné "spájanie národných síl" by totiž ešte mohlo poriadne zamiešať karty...