EÚ by sa mala báť džihádistov v Sýrii, nie jej utečencov, prehlásil sýrsky prezident Asad
09 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Sýrsky prezident Bašár Asad v najnovšom rozhovore s Afshinom Rattansim pre spravodajský portál RT prehlásil, že Európa je pokrytecká ak sa obáva, že Ankara pošle do Európy utečencov, aj keď naďalej sponzoruje terorizmus v Sýrii.


Sýrsky vodca vyhlásil, že hlavným záujmom Európy by nemali byť sýrski utečenci, s ktorými turecký prezident Recep Tayyip Erdogan teraz hrozí, že ich vypustí do Európy, ale niekoľko „stoviek tisíc“ džihádistov, s ktorými sa Európa "spojila".

"Ako sa môžete báť tých pár miliónov utečencov, keď väčšina z nich je umiernených a nachádza sa medzi nimi málo teroristov, zatiaľ čo skutočných teroristov priamo podporujete?," pýta sa sýrsky prezident.

Assad povedal Afshinovi Rattansimu, že hoci medzi migrantmi môžu existovať aj teroristi, väčšina utečencov nepredstavuje žiadnu akútnu hrozbu, na rozdiel od džihádistov, ktorí sa hocikedy môžu otočiť chrbtom proti svojim patrónom.

Podľa Asada je vzťah medzi Európou a Tureckom založený na nenávisti. Taktiež poznamenal, že hoci EÚ „nenávidí“ tureckého lídra, európske národy ho musia počúvať.

"Vzťah medzi Erdoganom a EÚ možno pozorovať dvoma spôsobmi: nenávidia ho, ale chcú ho," dodal Asad.

Praha bude mať opäť najvyššiu budovu v Česku. „Vrakodrap“ má byť umeleckým skvostom
Praha bude mať zrejme opäť najvyššiu budovu v Česku, čím ukradne prvenstvo Brnu. „Vrakodrap“ by mal mať výšku 135 metrov a bude mať naozaj exkluzívny vzhľad, ktorý dostane aj umelecky náročnejších ľudí. Čítať ďalej
08 | 11 | 2019 | Marek Molnár