V Mexiku brutálne zmasakrovali rodinu s deťmi - upálili ich zaživa v autách!
08 | 11 | 2019 I redakcia

Ozbrojení  útočníci  v severnom Mexiku v pondelok masakrovali najmenej päť členov rodiny vrátane dvoch detí. Ďalší boli zranení. Podľa miestnych médií boli obeťami americkí občania, členovia miestnej mormónskej komunity. Informuje portál 24.hu.


Rodina s priezviskom LeBaron patrila k odtrhutej mormónskej komunite, ktorá sa pred niekoľkými desiatkami rokov usadila v severnom Mexiku. Žiaľ, vo vytúženej krajine sa ich životy skončili strašnou tragédiou.

Čierna mágia a drogové kartely: V Mexiku objavili "svätyňu" z ľudských kostí aj masový hrob
Ešte minulý týždeň podnikla mexická polícia raziu na členov drogového kartelu. V ich úkryte v Mexico City muži zákona objavili štyridsaťdva lebiek, desiatky kostí a bližšie neurčený zárodok vo fľaši. Píše portál 24.hu. Čítať ďalej
01 | 11 | 2019 | redakcia


Miestne médiá zverejnili zábery vyhorených automobilov, ktoré údajne patrili obetiam. Príbuzný rodiny a hovorca miestnych Mormónov - Julian LeBaron označil zločin za masaker. Uviedol, že niektorí členovia jeho rodiny boli upálení zaživa, informovala tlačová agentúra MTI.

V deň tragédie smerovali ženy autom navštíviť s deťmi vzdialenú rodinu, ďalšia z nich plánovala na letisku vyzdvihnúť svojho manžela. Skoro ráno ich trasu na odľahlej ceste na pomedzí mexického štátov Chihuahua a Sonora skrížila skupina mužov.

Ozbrojenci prepadli konvoj troch vozidiel, vedených troma ženami spolu s ich 14-timi deťmi. To, čo sa dialo potom, je šokujúce aj na pomery mexických kriminálnych kartelov. Neznámi násilníci najprv postrieľali matky, na čo autá aj s deťmi zranenými zo streľby zapálili.

Americkí colníci skonfiškovali pri hranici s Mexikom vyše tri tony marihuany
Viac ako tri tony marihuany v hodnote 2,3 milióna dolárov (2,07 milióna eur) sa podarilo skonfiškovať americkým colníkom. Droga bola poskrývaná v zásielke čili papričiek jalapeňo, informovala v pondelok agentúra AFP. Čítať ďalej
19 | 08 | 2019 | TASR


Chihuahua a Sonora, dva mexické federálne štáty susediace so Spojenými štátmi, v krátkom vyhlásení uviedli, že sa začalo vyšetrovanie. Federálne aj miestne bezpečnostné sily boli vyslané do pohraničného regiónu oboch štátov, v ktorých k zločinu došlo. Oficiálne vyhlásenie naznačuje, že zločin má nielen mŕtvych, ale aj nezvestných. Dôvody ohavného zločinu nie sú presne známe.