Herca Jána Koleníka odsúdili za daňový podvod!
08 | 11 | 2019 I redakcia

Populárny herec Slovenského národného divadla a hviezda seriálov, kde stvárňuje väčšinou kladných hrdinov sa nedávno dostal do problémov so zákonom. Ján Koleník bol odsúdený za daňový podvod. Informovali ako prvé Bratislavské noviny.


Okresný Súd Bratislave IV ho uznal vinným z daňového podvodu a tento rozsudok už je dokonca právoplatný. Bratislavským novinám túto informáciu oficiálne potvrdili. Mala sa tak stať ešte v auguste tohto roku.

Kiska hovorí v kauze pozemkoch o zastrašovaní, vraj je za tým Fico!
03 | 10 | 2019 | Marko Źarić


"Rozsudkom Okresného súdu Bratislava IV sp. zn. 3T/34/2019 zo dňa 15.8.2019 (schválená dohoda o vine a treste) bol  Mgr. art. Ján Koleník  odsúdený z prečinu daňového podvodu podľa § 277a ods. 1 Trestného zákona, pričom odsúdenému bol uložený peňažný trest 10.000,-€.  Pre prípad zmarenia peňažného trestu súd ustanovil náhradný trest odňatia slobody vo výmere štyri mesiace. Rozsudok nadobudol právoplatnosť dňa 15. 08. 2019," pre Bratislavské noviny potvrdil hovorca Krajského súdu Bratislava Pavol Adamčiak.

Znamená to, že ak by herec peňažný trest v zákonnej lehote nezaplatil, putoval by rovno do väzenia. Samotný Koleník k téme nebol veľmi zhovorčivý;

"Všetko je vyrovnané. Dôležité je, že štátu nevznikla žiadna škoda. Je tiež dôležité prijať zodpovednosť,"  dodal. Problémy s daňami mal herec už v roku 2016, keď podľa Nového Času nezrovnalosti v jeho účtovníctve prešetrovala kriminálka.

Vtedy sa Ján Koleník od toho dištancoval s tým, že ide o nezmysel a všetky dokumenty odovzdal daňovému úradu a vymenil svojho účtovníka. Informujú Bratislavské noviny.