Rusi a Egypťania uskutočnili unikátne vojenské cvičenie, pričom ich ciele boli americké a britské bezpilotné lietadlá (VIDEO)
07 | 11 | 2019 I Marek Molnár

Egyptskí vojaci spolu s ruskými jednotkami sa zúčastnili na spoločnom vojenskom cvičení, počas ktorého sa striedali pri používaní egyptských obranných systémov, ktoré samozrejme pochádzajú z Ruska. Každý cvičný cieľ bol zostrelený na prvý krát.


Nezvyčajná skúsenosť v teréne, v ktorom si mohli egyptské a ruské posádky navzájom vymeniť operačné zručnosti, bola vrcholom dvojtýždňového cvičenia „Arrow of Friendship“ (Šíp priateľstva). Toto cvičenie bolo prvé svojho druhu, ktoré tieto dva národy usporiadali.

Egypt prevádzkuje niekoľko systémov protivzdušnej obrany vyrábaných v Rusku, vrátane rakiet stredného doletu Buk-M2 a krátkeho doletu Tor-M2, ktoré boli nasadené na toto cvičenie. Rusi a Egypťania sa striedali pri kontrole tohto vojenského hardvéru.

Televízny kanál ruského ministerstva obrany Zvezda zverejnil zábery z cvičenia. Každý z britských a amerických bezpilotných lietadiel, ktoré sa použili na cvičenie, si vyžiadali iba jednu raketu.



Celé video môžte nájsť na tomto linku.

 

Toto cvičenie bolo súčasťou väčších manévrov, ako napríklad simulácia vpádu do krajiny s tankami a ako by na to reagovali vojenské jednotky. Na operácii sa zúčastnilo vyše 100 ruských vojakov.

Russian Defense Ministry


Čína a USA súhlasia s tým, že budú postupne znižovať clá na všetky tovary, prehlásilo čínske ministerstvo obchodu
Čína a Spojené štáty dosiahli dohodu o postupnom zrušení súčasných ciel na všetky tovary medzi týmito dvoma krajinami, vyhlásilo Čínske ministerstvo obchodu vo štvrtok. Čítať ďalej
07 | 11 | 2019 | Marek Molnár