Ex-novinár sa za "Zemanovo" vyznamenanie špinavo pustil do Jágra: Ten mu to vrátil s noblesou!
05 | 11 | 2019 I Magda Danková

Hokejová legenda Jaromír Jágr reaguje na kritiku, ktorú mu nevyberaným spôsobom adresoval český novinár Jan Hrubeš. Ten prostredníctvom sociálnej siete kritizoval to, že Jágr údajne "servilne" prevzal štátne vyznamenanie od českého prezidenta Miloša Zemana. Hrubeš to označil za "kolaboráciu" a Jaromíra Jágra dokonca nazval "mizerným človekom".


Na Pražskom hrade pri príležitosti osláv Dňa vzniku samostatného československého štátu udeľoval český prezident pamätné medaily. Ako už bolo spomenuté, prezident Miloš Zeman ju udelil aj jednému z najlepších českých hokejistov v dejinách.

LEGENDA SA LÚČI S LEGENDOU: Jágr zostal v katedrále po omši za Gotta úplne sám
Omši za zosnulého Karla Gotta (+80) sa zúčastnil rad známych tvárí, vrátane hokejovej legendy Jaromíra Jágra (47). Na ňom bol už pri príchode do katedrály vidieť obrovský smútok. Bývalý hokejista dokonca zostal posledný sedieť v lavici, aj keď... Čítať ďalej
13 | 10 | 2019 | Marek Molnár


Ex-redaktor Českej televízie s tým vyslovene nesúhlasil a do Jaromíra Jágra sa na Facebooku poriadne obul; „Ten, ktorý nosil na drese číslo 68 ako symbol okupácie. Ten, ktorý vie osloviť davy a pomôcť zvrhnúť túto éštebácku, proruskú hrôzovládu, teraz servilne prijíma štátne vyznamenanie a kolaboruje. Hanbím sa za neho. Skvelý športovec, ale mizerný človek,” naložil na adresu Jágra Jan Hrubeš.

Zdroj: Facebook


„Má moc ako málokto. Mal by mať zodpovednosť. Keby tú hradnú „šarádu“ odmietol, narezal by im konár. On ale sklamal. Na celej čiare,” dodal neskôr v komentároch Hrubeš. Paradoxom je, že slávneho hokejistu z akéhosi politikárčenia za prevzatie oficiálneho štátneho vyznamenania obviňuje človek, ktorý by Jágra rád videl v ako opozičného aktivistu voči Zemanovi.

Legendárny Jaromír Jágr ale na žlčovité slová reagoval pokorne, s noblesou hodnou osobnosti; "Vy, exredaktor ČT nemáte právo nikoho súdiť, to má len Boh a to vy, ako som si prečítal váš názor, rozhodne nie ste.“ Na záver potom Jágr voči kritikovi dodal: „Boh vám odpusť.“

Zdroj: Instagram


Jágr už predtým svojim fanúšikom odkázal, že nechce, aby mu ľudia závideli. „Nechcem, aby mi ľudia závideli. Nedostal som niečo, čo nikto iný nemá. Má to asi 20 športovcov,“ podotkol podľa servera blesk.cz.

To ale nie je všetko. Hrubeš sa svoje nenávistné slová doteraz neospravedlnil. Naopak, zo situácie viní akési "dezinformačné" média, ktoré vraj jeho súkromný status "ukradli" (Pozn. redakcie: zrejem z verejného profilu na sociálnej sieti). Hrubeš si zároveň neodpustil ďalšiu lacnú politickú agitku, keď zo šírenia zla obvinil "zastáncov Zemana, Ruska a strán ako SPD, alebo Trikolóra".

Slovami Jaromíra Jágra, my takisto nie sme ani Boh ani psychiater, preto hodnotenie hulvátskych a paranoidných komentárov spomínaného ex-novinára necháme na čitateľovi.