Sledovaniu seriálov zadarmo odzvonilo! Hollywood a Netflix sa spojili proti pirátom, padol web TopSerialy.to
02 | 11 | 2019 I Žaneta Hurbanová

Bezplatnému sledovaniu seriálov odzvonilo. Stovky tisíc užívateľov, ktorí na TopSerialy.to a mnohých ďalších pirátskych stránkach denne sledovali najväčšie pecky z dielní Netflix alebo HBO, včera zaskočila správa o tom, že došlo k vypnutiu prehrávacich serverov Openload a Streamango. Dôvod? Proti prevádzkovateľom sa spojila práve celá koalícia výrobcov na čele s Netflixom.


Div že počas štvrtkového večera nespadol Facebook. Tisíce šokovaných ľudí si tam medzi sebou odovzdávali informáciu o tom, že došlo k vypnutiu stránok ponúkajúcich bezplatné sledovanie takmer všetkých seriálov či filmov.


Najpopulárnejší z nich bol server TopSerialy.to, hollywoodske trháky zase ľudia pozerali na FreeFilm.to.

Dôvod je prostý, došlo k mohutnému zásahu proti prevádzkovateľom pirátskych streamovacích služieb Openload či Streamango. Bez nich sú spomínané stránky prakticky k ničomu.

Ako celá situácia vznikla? Len server TopSerialy.to denne navštívilo okolo pol milióna divákov, takže veľké hollywoodske štúdia, Netflix, HBO či Amazon narazili na stopku.

V množstve prípadov sa pirátske streamy tešili vyššej sledovanosti ako ich oficiálne a samozrejme platené stránky. A tak sa práve táto štúdia spojila dohromady pod hlavičku Aliancie pre kreativitu a zábavu (ACE).

"Po celé roky tieto dve pirátske služby nepodnikli zmysluplné kroky na zastavenie šírenia nelegálneho obsahu. Poškodzovali tvorca a klamali spotrebiteľov," povedal predseda spoločnosti Charles Rivkin.

Aliancia potom na prevádzkovateľa podala hromadnú žalobu. Tí museli servery ukončiť a budú musieť zaplatiť aj vysoké pokuty. Presnú sumu však aliancie neprezradili.

ŠKANDÁL: Módny dom Valentino zúri! Cenné šaty Lady Gagy ukradla slúžka z hotelovej izby!
Zaujímavá aukcia prebehne v Kalifornii. Dražiť sa má nádherná róba, v ktorej si speváčka Lady Gaga (33) koncom roka došla pre Zlatý glóbus za najlepšiu filmovú pieseň. Má to ale háčik - šaty sú možno kradnuté! Ako to? Čítať ďalej
01 | 11 | 2019 | Žaneta Hurbanová