Rád by som si v poslednej sezóne zahral za FC Barcelona, hovorí Durant
31 | 10 | 2019 I SITA

Jedného z najlepších basketbalistov súčasnosti Kevina Duranta by fanúšikovia tohto športu mohli vidieť aj na európskych palubovkách. Dvojnásobný šampión NBA sa v rozhovore so svojím bývalým spoluhráčom Sergom Ibakom vyjadril, že by poslednú sezónu svojej kariéry chce odohrať mimo amerického kontinentu. Rodák z Washingtonu má už aj predstavu, kde by to malo byť.


"V mojej poslednej sezóne by som chcel hrať v zahraničí. Jedného dňa by som rád hral za FC Barcelona. Španielská liga je druhá najlepšia na svete. Jej zápasy takisto ako v Eurolige vyzerajú veľmi zábavne. Neviem naisto povedať, či to urobím, ale bolo by super zažiť takúto skúsenosť," vyjadril sa 31-ročný Durant v Ibakovej relácii s názvom "Ako hladný si ty?".

Durant tiež priznal, že svoje úspechy dosiahol veľmi skoro a uvidí, či toho dokáže ešte viac. Dvakrát získal cenu pre najužitočnejšieho hráča finálovej série NBA, desaťkrát si zahral v Zápase hviezd a tiež je dvojnásobným olympijským šampiónom. Na jeho vyjadrenie prostredníctvom twitteru reagoval aj španielsky reprezentant Nikola Mirotič. Ten napísal: "Je to len šialený sen, pokiaľ to neurobíš!"

Durant sa v týchto dňoch zotavuje z júnovej operácie Achillovej šľachy, ktorú si roztrhol v piatom finálovom zápase predošlého ročníka NBA. Medzičasom prestúpil do Brooklynu Nets, v ktorého drese si však na svoju premiéru musí ešte počkať. Svoju kariéru v zámorskej profilige začal v Seattli, ktoré sa následne presťahovalo do Oklahomy City. Za Thunder odohral osem sezón a naposledy zbieral úspechy v tíme Golden State Warriors.