V prípade Ľuboša T. vypovedal jeden svedok, expolicajt oznámil trestné oznámenie
29 | 10 | 2019 I TASR

Expolicajt Ľuboš T., ktorý je obžalovaný pre zneužitie právomoci verejného činiteľa a obmedzovania osobnej slobody, uviedol počas pojednávania, že podáva trestné oznámenie na samosudkyňu Okresného súdu Bratislava V pre podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Na utorkovom pojednávaní zatiaľ vypovedal jeden svedok.


Ľuboš T. podáva trestné oznámenie na sudkyňu z dôvodu, že sa podľa neho nezhoduje zápisnica z posledného pojednávania s realitou. Podľa Ľuboša T. uviedla sudkyňa v zápisnici, že bol prítomný jeho obhajca Matej Krajči, ktorý podľa neho prítomný nebol, tvrdí tiež, že zápisnica uvádza prítomnosť svedkov, ktorí sa nedostavili. Sudkyňa pripustila, že mohla zapisovateľka urobiť chybu a že zápisnicu skontroluje s audiozáznamom z pojednávania.

Na petržalskom súde v utorok zatiaľ vypovedal svedok Boris Hajdák, ktorý mal mať telefonický rozhovor s poškodenou Máriou Bartlovou, ktorej mama Marta bola Ľubošom T. počas cestnej kontroly obmedzená na slobode. Obhajca obžalovaného sa chcel pýtať svedka na údajne užívanie drog Márii Bartlovej. Tieto otázky však prokurátor namietal a sudkyňa námietkam vyhovela.

Pojednávanie má pokračovať v poobedňajších hodinách výsluchom ďalších svedkov.

Ľuboš T. stojí pred súdom pre incident s dvoma ženami - matkou a dcérou zastavenými pri cestnej kontrole v bratislavskej Petržalke v roku 2014. Na internete sa následne objavilo video, na ktorom počas kontroly použil voči vodičke Marte B. donucovacie prostriedky. Tie orgány činné v trestnom konaní vyhodnotili ako neprimerané. Podľa obžalovaného však Marta B. nemala potrebné doklady od auta a voči hliadke sa správala agresívne, za čo ju predviedli na policajné oddelenie. Zaistenie na video nakrútila jej dcéra.