Novinárka Ruttkayová píše, že ju majú za Kočnerovu "štetku": flirtovanie aj dvojzmyselné narážky!
29 | 10 | 2019 I redakcia

Špecializovaný trestný súd povolil Kočnerovu Threemu ako dôkaz. Priamo na pojednávaní prokurátor Ján Šanta čítal prepis zo šifrovanej komunikácie. Okrem iného zaznel aj rozhovor Mariana Kočnera s teraz už bývalou novinárkou Martinou Ruttkayovou. Ich komunikácia začala v januári 2018. Píše portál O médiách. 


Ruttkayová svojho času chystala článok o nehnuteľnostiach na Donovaloch. Kočnerovi napísala, aby jej odpísal, od kedy vlastní hotel na Donovaloch. Kočnerovi sa to nepáčilo a reagoval podráždene.

"Bol by som rád, keby ste ma vynechali," reagoval Kočner."To nemôžem, Marian. Budú tam všetci," reaguje novinárka. "OK. Tak si tam napíšte, čo chcete," reaguje on. “Aj tak ma majú všetci za vašu štetku. Keď idem písať, kto čo vlastní na Donovaloch, tak nemôžem zamlčať, že tam vy niečo máte, nerozumiem vašej reakcii,” hovorí ona.

Prokurátor čítal aj Threemu Mariana K. s M. Glváčom a M. Ruttkayovou
Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ján Šanta čítal na pojednávaní v kauze falšovania zmeniek TV Markíza prepis komunikácie medzi obžalovaným Marianom K. a podpredsedom Národnej rady SR Martinom Glváčom. V roku 2017 si cez aplikáciu... Čítať ďalej
28 | 10 | 2019 | TASR


"Ja tam nič nemám a nezabudnite opäť citovať Tódovú a Kuciaka," píše on. Ruttkayová sa v správach ohradzuje voči tomu, akým tónom sa s ňou Kočner ďalej rozpráva. “Prosím? Nebavte sa so mnou takto. Nič som vám nespravila. Vždy urobím, o čo ma požiadate. Som asi jediný novinár, ktorý vás považuje za priateľa. Nerozumiem vám. Ale asi nemusím všetkému rozumieť. Aj ja mám šéfku a musím splniť, čo dostanem za úlohu."

Druhého januára 2018 vyšiel v Plus Jeden deň článok Pompézny ohňostroj pre Počiatka. Na Donovaloch sa to posledný deň v roku 2017 hmýrilo kontroverznými postavičkami, pod ktorým je podpísaná Martina Ruttkayová. V článku Ruttkayová písala o Kočnerovi takto:

Okrem bývalého ministra sú Donovaly stálym miestom na oddych aj pre podnikateľov Mariana Kočnera (54) a Ladislava Bašternáka. Obaja si v slovenských horách vybudovali vlastné chalupy, ale aj hotely.
Marian Kočner je vlastníkom najväčších hotelových komplexov na Donovaloch.

Práve v súvislosti s ich prevodmi je dnes obvinený z neodvedenia dane a poistného. Podnikateľ si z toho však očividne ťažkú hlavu nerobí. Nášmu denníku sa ho podarilo zachytiť pri jeho súkromnom apartmáne pri netradičnej činnosti. Podnikateľ, ktorý si potrpí na luxus, s lopatou v rukách odhadzoval na silvestrovské popoludnie sneh z prístupovej cesty pred svojím dovolenkovým domčekom.

Threema: Kočner ako cestovná kancelária, novinárka Ruttkayová ako Kočnerova "opička"
18 | 10 | 2019 | René Skalný


O Kočnerovi informovala Ruttkayová vždy opatrne, nazývala ho aj po vražde Jána Kuciaka či jeho obvinení v článkoch "vplyvný podnikateľ."

V ďalšej komunikácii jej Kočner vyčíta, že v tlačenom vydaní vyšla nejaká chyba a vyčíta jej aj to, prečo "musí v článkoch omieľať obvinenie". Ruttkayová sa mu ospravedlňuje a vysvetľuje, že v tlačenom vydaní nemohla opraviť chybu... "To, že ste obvinený, povedal Gašpar predsa, ale ak si to o mne myslíte, ok, nech vám pomáha niekto iný. Ten článok bol maximálne korektný voči vám. Ja som nikdy nenapísala, že Kočner z "mafiánskych zoznamov". Vychádzam vám v ústrety vo všetkom, ale, ak si myslíte, že iní sú lepší voči vám, tak fajn, jeb.e na to, ok,” píše Ruttkayová.

"Tej pi*i, čo vám velí, raz nakopem pi*u," píše Kočner. "Ona odchádza, ja budem šéfka politiky. Ivana mi to ponúkla včera," odpisuje Ruttkayová.
"A kam ide tá zdechlina?" pýta sa Kočner.
"Za šéfredaktorku Nového Času, vraj. Ale ja som to ešte neprijala," píše Ruttkayová.
"Tak to je v pi*i," íše on.
"Bude tam kšeftovať, viem, ale mňa možno budete mať ako šéfku," píše ona.

Fejtón Patrika Palka: Dovolenka s Kočnerom
18 | 10 | 2019 | Patrik Palko


(pozn. red.: Šéfredaktorka Plus Jeden deň poprela, že by niekedy dala Ruttkayovej ponuku na vedenie oddelenia politiky. Vedúca oddelenia politiky sa nestala šéfredaktorkou Nového Času.)

"Snívalo sa mi s vami túto noc. Červenala som sa ráno," píše Kočnerovi Ruttkayová.
"Dajte si ľad," píše Kočner.
"Ale, no tak, úsmev, Marian," píše ona.
"Šak sa smejem, ako si dávate ten ľad."
"Kam?"
"Na čelo predsa."

Martina Ruttkayová po prepuknutí celej kauzy oznámila, že v médiách končí.