Legendárny sveter Kurta Cobaina sa vydražil za neuveriteľných 334-tisíc dolárov!
28 | 10 | 2019 I Ján Prokop

Olivovo zelený sveter, viditeľne hojne používaný, a dokonca s prepálenou dierou od cigarety, ktorý nosil frontman kapely Nirvana Kurt Cobain, sa v americkej aukcii vydražil za 334 000 dolárov. Informoval o tom v nedeľu server britskej televíznej stanice BBC. Sveter mal Cobain na sebe počas nahrávania slávneho "Unplugged" vystúpenia v roku 1993.




Legendárny kúsok oblečenia, ktorý bol vydražený v sobotu v New Yorku, sa údajne stal vôbec najdrahším svetrom, ktorý sa kedy predal pri aukcii. Počas dražby bola na predaj aj Cobainova elektrická gitara Fender Mustang, ktorú používal počas turné k albumu In Utero. Gitara sa vydražila takisto za 340 000 dolárov.





Kurt Cobain sa v apríli 1994 vo svojich 27 rokoch zastrelil. Chlpatý sveter, podľa aukčnej siene doteraz nepraný, jeho pôvodný majiteľ zrejme často nosil, pretože má vyťahané vrecká, odtrhnutý gombík a v prednej časti aj vypálenú dieru od cigarety. Unikátna je najmä tým, že v ňom Cobain nahral celý "Unplugged" vystúpenie pre televíziu MTV, ktoré stanica odvysielala na jeseň 1994, teda sedem mesiacov po Cobainovej samovražde.


Dražba predmetov slávnych hudobníkov! Sveter Kurt Cobaina sa môže vydražiť za 300 tisíc eur
Aukčná sieň Julien's Auctions bude tento piatok dražiť slávny sveter, ktorý mal na sebe frontman kapely Nirvana Kurt Cobain počas nahrávania unplugged vystúpenie z roku 1993. Vyvolávaciu cenu stanovili odhadcovia na 50 tisíc dolárov, sú ale... Čítať ďalej
23 | 10 | 2019 | Ján Prokop