Kočnerova "pravá ruka," Peter Tóth spochybňuje žalobu v prípade vraždy Kuciaka
28 | 10 | 2019 I René Skalný

Bývalý elitný novinár, príslušník SIS a dvorný "PR manažér" Mariana Kočnera spochybňuje váhu dôkazov obžaloby. Podľa Tótha môžu mať logické chyby "fatálne dôsledky pre celý prípad". Ide o vecné konštatovanie, alebo snaha kontroverzného novinára, ako zo seba zmyť zodpovednosť? Informuje Facebooková stránka Ďateľ, ktorú Tóth založil.


"Obávam sa, že prokurátori spísali obžalobu proti obžalovaným Marian Kočner a spol. v trestnej veci vraždy Jána Kuciaka v chvate, a preto nie celkom dôsledne.

TITUL BONZÁK ROKA VYHRÁVA BEŽEC: Tóth vypovedal, že lustrácie novinárov mal Kočnerovi zabezpečovať u polície "najvyšší"
Bývalý šéf kontrarozviedky SIS Peter Tóth si opäť pustil "hubu na špacír" a vo výpovedi uviedol, že sa lustrácie novinárov dostali k Marianovi Kočnerovi cez Bödöra, ktorý mal pavúky zabezpečiť od "najvyššieho". Čítať ďalej
15 | 10 | 2019 | Peter Bachan


V texte obžaloby sa uvádza aj časť výpovede Zoltána Andruskóa, ktorý mal údajne povedať, že po väzobnom zadržaní Mariana Kočnera sa so mnou stretol v spoločnosti Aleny Zsuzsovej v Komárne. Problém spočíva v tom, že v Komárne som bol naposledy v roku 2004, pani Zsuzsovú som osobne nepoznal, do jej zadržania som ani netušil, ako sa volá, a preto som sa nemohol v jej spoločnosti stretnúť s pánom Andruskóom.

Menovaného som takisto nepoznal a o jeho existencii som sa dozvedel až vtedy, keď bolo medializované jeho zadržanie." Tvrdí publicista a bývalý šéf kontrarozviedky SIS.


"Počas prípravného konania sa ma vyšetrovateľ ani raz neopýtal na to, či som sa stretol so Zoltánom Andruskóom. Vyšetrovateľ vedel, že som sa nikdy osobne nestretol s Alenou Zsuzsovou, z čoho vyplýval logický záver, že ma nemohla zoznámiť s pánom Andruskóom. Otázka preto stojí tak, prečo prokurátori dali do textu obžaloby jeho vyjadrenia, ktoré neboli preverené ďalšími procesnými prostriedkami." Tvrdí Tóth, ktorý už dávnejšie priznal, že bol utajeným svedkom v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

"Ak prokurátori zlyhali v takejto maličkosti, veľmi si sťažujú pozíciu pred hlavným pojednávaním na súde, pretože sami spochybňujú silu podanej obžaloby. Na prvý pohľad sa to zdá ako nepodstatná chyba, ale v konečnom dôsledku môže mať ďalekosiahle dôsledky pre celý prípad vraždy Jána Kuciaka." Uzatvára Peter Tóth svoj príspevok na sociálnej sieti.