Po dlhšej prestávke pokračuje súd s expolicajtom Ľubošom T.
27 | 10 | 2019 I TASR

Po dlhšej prestávke pred Okresným súdom Bratislava V (OS BA) bude v utorok (29. 10.) pokračovať proces v kauze expolicajta Ľuboša T., ktorý čelí obžalobe pre zneužitie právomoci verejného činiteľa a obmedzovanie osobnej slobody.


V lete odvolací Krajský súd v Bratislave (KS) zamietol námietky obžalovaného voči sudkyni OS BA V. Sudkyňa Iveta Willantová nie je teda vylúčená z vykonávania úkonov trestného konania vo veci obžalovaného Ľuboša T. Na nižšom súde je vec od konca roka 2015.

V mediálne známom prípade naposledy vo februári tohto roku vypočul nižší súd znalca. Ľuboš T. už v minulosti viackrát namietal zaujatosť sudkyne a žiadal aj o pridelenie prípadu inému sudcovi, dokonca požadoval, aby nerozhodoval ani jeden zo súdov v obvode KS v Bratislave a podal na sudkyňu trestné oznámenie. Vecou sa zaoberal aj Najvyšší súd (NS) SR, ktorý v novembri minulého roka potvrdil, že trvá na svojom rozhodnutí a prípad neodňal ani OS BA V, ani KS v Bratislave.

Ľuboš T. stojí pred súdom pre incident s dvoma ženami - matkou a dcérou zastavenými pri cestnej kontrole v bratislavskej Petržalke v roku 2014. Na internete sa následne objavilo video, na ktorom počas kontroly použil voči vodičke Marte B. donucovacie prostriedky. Tie orgány činné v trestnom konaní vyhodnotili ako neprimerané. Podľa obžalovaného však Marta B. nemala potrebné doklady od auta a voči hliadke sa správala agresívne, za čo ju predviedli na policajné oddelenie. Zaistenie na video nakrútila jej dcéra.