Desivé odhalenia okolo obetí z návesu smrti.
27 | 10 | 2019 I Imrich Kovačič

Okrem kamiónu s 39 zosnulými imigrantmi, smerovali do Británie ešte ďalšie dva kamióny. Spolu mali tri kamióny prepašovať vyše 100 ľuďmi.



Kamiónový náves, v ktorom objavili 39 mŕtvych ľudí, bol súčasťou konvoja troch nákladných vozidiel.



Vyhlásili to príbuzní obetí, ktorých v sobotu citovala spravodajská stanica Sky News. Tí sa pre televíziu vyjadrili, že do Británie viezli vyše 100 migrantov až tri kamióny. Dva z nich dotazili do cieľa v poriadku. Tretie vozidlo, ktoré prepravovalo zosnulé obete, však zostalo opustené v priemyselnej zóne pri Londýne. Konečný cieľ celého konvoja ešte nie je známy, nakoľko je prípad v štádiu vyšetrovania a informácie podliehajú špeciálnemu režimu zverejňovania.

Podľa doposiaľ dostupných informácií mali migranti pochádzať z odľahlého meste Yen Thanh vo vietnamskej provincii Nghe An. Uviedol to Anthony Dang Huu Nam, katolícky kňaz z mesta odkiaľ obete pochádzali. On sám údajne vedel o viac než 100 ľuďoch, ktorí v danom čase odišli za "novým životom". Ani jemu však nebol známy konečný cieľ ich cesty.

V kamióne v britskom Essexe bolo odhalených 39 zavraždených tiel
Dnes v skorých ranných hodinách bolo v priemyselnom parku Waterglade v meste Gras v Essexe nájdených 39 mŕtvych tiel. Polícia uviedla, že skutočnú príčinu a dôvod tohto nálezu sa jej ešte nepodarilo objasniť. V súčasnosti prebieha identifikácia... Čítať ďalej
23 | 10 | 2019 | Imrich Kovačič


Telá 39 osôb boli objavené v stredu vo vychladenom kontajnerovom návese kamióna v priemyselnom parku Waterglade v meste Grays, grófstvo Essex, neďaleko Londýna. Vietnamské ministerstvo zahraničných vecí oznámilo, že svojej ambasáde v Londýne dalo pokyn, aby pomohla britskej polícii pri identifikácii obetí. Mnohé z obetí obchodovania s ľuďmi pochádzajú z najchudobnejších vietnamských regiónov.

Provincia Nghe An je spustošená závažnou environmentálnou katastrofou z roku 2016, keď oceliareň vo vlastníctve taiwanskej spoločnosti Formosa Plastics kontaminovala pobrežné vody, čo zdevastovalo miestny rybolov a cestovný ruch.