FOTO: Koniec exekútorov? Slovák prináša unikátnu službu!
25 | 10 | 2019 I Magda Danková
Doktor Stanislav Konta má skutočne zaujímavú špecializáciu. Muž, ktorý je oficiálne vedený ako mediátor v Dunajskostredskom okrese si totižto za menom uvádza "titul" antiexekútor. Facebooková stránka pána Kontu je momentálne hitom sociálnych sietí. Vďaka fotkám s "ostrými chlapcami" a pomerne bizarnej prezentácii by človek mohol nadobudnúť pocit, že pán Konta vás zbaví exekútora doslova.

:0

Informáciu priniesla recesistická stránka Právnickej fakulty Univerzity Komenského na Facebooku. "Keď je pre Vás vyhrážanie sa exekútorom príliš mainstream, najnovšie sa môžte vyhrážať aj mediáciou." Komentujú internetoví vtipkári.

Zdroj: Facebook Mediátor/Anti-exekútor PhDr. Konta Stanislav


Nutné je dodať, že mediácia je legitímna a seriózna služba, na ktorú dohliada ministerstvo spravodlivosti. Mediátor je človek, ktorý sa v rámci zákona snaží o mimosúdne riešenie sporu. Účastníci konfliktu alebo jeden z nich, obvykle oslovujú so žiadosťou o pomoc, keď ich vzájomná komunikácia zlyháva.

Mediácia vzniká až vstupom mediátora do ich vzájomného konfliktu alebo sporu. V narušenej komunikácii je vstup nového neutrálneho a odborného prvku (mediátora) nádejou na konštruktívne riešenie. Úlohou mediátora je nájsť najschodnejšie riešenie pre obe strany.