Glváč sa podľa Matoviča správa sa ako poskok mafiána Kočnera. Chcú ho odvolať
24 | 10 | 2019 I Gabriel Matta
Opozičné zoskupenia OĽaNO a SaS dnes na tlačovej konferencii informovali o tom, že začali so zberom podpisov pod návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, ktorá by mala mať len jeden bod - odvolanie Martina Glváča (Smer-SD) z postu podpredsedu Národnej rady Slovenskej republiky.








Líder OĽaNO Igor Matovič podľa svojich slov dúfal, že k tomuto nebude musiesť prísť a Glváč dobrovoľne odstúpi a uvedomí si, že robí hanbu nielen Smeru-SD, ale aj celému parlamentu. Dôvodom odvolávania má byť Glváčova údajná komunikácia s Mariánom Kočnerom, ktorého Matovič označil za "mafiána".

Správa sa ako poskok Kočnera. Vedel, aké podvody pácha. A napriek tomu mu ďalej robil verného sluhu,” vyhlásil Matovič.

Predseda SaS Richard Sulík doplnil Matoviča tvrdením, že zverejnená komunikácia Kočnera s Glváčom je podľa neho "čistý hnus". „To, ako sú gaunieri poprepájaní s vedením tejto krajiny, to je hnus. Táto špina berie ľuďom nádej,” skonštatoval.

Zároveň obaja adresovali spoločnú výzvu predsedovi vlády Petrovi Pellegrinimu (Smer-SD), aby Glváča okamžite odvolal z funkcie podpredsedu parlamentu, ako aj s výborov na kontrolu SIS. Podľa Matoviča by mal premiér odstaviť „túto škodnú od všetkých funkcií”.