Slovenskí branci menia "značku": Vyjadrujú sa ku Gorile a najnovšie berú útokom slovenské lesy!
23 | 10 | 2019 I René Skalný
Vznikajúce konzervatívne hnutie Naša vlasť je budúcnosť (NVB) sa na verejnosti pochválilo novým pripravovaným projektom, ktorý okrem iného zahŕňa výsadbu stoviek stromov na Slovensku. Zdá sa, že mladí chlapci združení okolo Slovenských brancov chcú očistiť povesť pošpinenú v médiách. Domobrana mnohým pripomína Hlinkovu gardu, bezpečnostní analytici ju vidia ako riziko.

,, Poďme spoločne vrátiť prírode späť to čo nám dala, tam kam to patrí. Namiesto slov sa chopíme práce a spoločnými silami vysadíme stovky nových stromčekov", uvádzajú predstavitelia združenia na svojej stránke. Hnutie tým upozorňuje na problém masívneho výrubu lesov a s tým spojených ďalších problémov od povodní, cez degradáciu pôdy až po suchá.

&id=650692178296514

 

,,Gorily a spol nám za 30 rokov zdevastovali našu krajinu, starí politici neustále len kecajú o tom čo treba spraviť ale skutky žiadne. My už nechceme kecať, namiesto toho chceme poctivou prácou našu vlasť postaviť na nohy.

Ak má niečo Slovensku pomôcť tak je to revolučná zmena, zmena myslenia ľudí a práve tú predstavujeme. Nechceme viac slubovať, čo spravíme ak sa raz niekam dostaneme, ale ideme pracovať pre našu vlasť už teraz" Tvrdí zakladateľ a predseda hnutia Peter Švrček, ktorý sa zviditeľnil hlavne založením domobrany Slovenských brancov.

Lesy SR nesúhlasia s vytvorením rezervácie Pralesy Slovenska na výmere vyše 7 000 ha
Štátny podnik Lesy SR nesúhlasí s návrhom na vyhlásenie prírodnej rezervácie Pralesy Slovenska s rozlohou asi 7 100 hektárov, ktoré by boli v najvyššom, bezzásahovom stupni ochrany. O návrhu od mája 2017 rokuje Svetový fond na ochrany prírody (WWF... Čítať ďalej
30 | 08 | 2019 | SITA


Jedným z prvých projektov ktorým sa hnutie zviditeľnilo bolo práve vytvorenie domobrany Slovenských brancov. Podľa ich slov tak reagujú na nedostatky v našej obranyschopnosti, na ktoré dlhodobo upozorňujú. Domobrana sa okrem iného dostala do povedomia verejnosti hlavne po organizovaní branných výcvikov na základných a stredných školách, ktoré verejne odsúdil vtedajší minister školstva Peter Plavčan, či po dohliadaní nad poriadkom v Nitrianskej mestskej časti Dražovce, kde podľa vlastných slov udržovali poriadok pred neprispôsobivými občanmi.

Zbrane, krik, vojenské výcviky, drezúra či výcvik v ruskej domobrane, práve toto je prostredie z ktorého vzišiel Švrček. Jeho ďalšie ambície však smerujú vyššie. Vznik ďalšej politickej strany na Slovensku je zrejme len otázkou času...