Jankovská zhrabla viac ako 30.000 EUR na odstupnom a odmenách
23 | 10 | 2019 I Gabriel Matta
Portál Aktuality.sk sa napokon domohol odpovede Ministerstva spravodlivosti. To najskôr nechcelo prezradiť výšku odstupného ani odmien vyplatených Monike Jankovskej. Bývalá štátna tajomníčka odišla so štedrým odstupným.








Ministerstvo spravodlivosti, ktoré nerešpektovalo zákon a tajilo aké odstupné a odmeny vyplatilo bývalej štátnej tajomníčke Monike Jankovskej, napokon ustúpilo a portál Aktuality.sk priniesol informáciu o výške odstupného. Rezort uviedol, že Jankovská odišla s odstupným vo výške až 9117 EUR. Od roku 2012, keď sa Jankovská stala štátnou tajomníčkou, až do svojho vynúteného odchodu z funkcie si na odmenách prilepšila o zhruba 25 000 eur.

Jankovská si s Marianom Kočnerom vymenila tisíce správ, v ktorých spolu dohadovali korumpovanie sudcov. V komunikácii sa Jankovská s Kočnerom dohadovali o ovplyvňovaní viacerých súdnych konaní, z ktorých najdôležitejším je kauza zmenky. V nej Marian Kočner žiadal od televízie Markíza preplatenie štyroch zmeniek v hodnote takmer 70 miliónov eur.

Jankovská si užíva luxus za pol milióna
V novostavbe pod Hradom vlastnia od mája Jankovskej synovia luxusný byt. Býva v ňom bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti, ktorá mala pomáhať Kočnerovi vybavovať kauzu zmenky TV Markíza. Túto správu priniesol portál... Čítať ďalej
17 | 10 | 2019 | Gabriel Matta


V prvom spore rozhodla sudkyňa Zuzana Maruniaková v prospech Kočnera, rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné. Jankovská na Maruniakovú podľa Threemy tlačila, pretože sa jej mala odvďačiť za vybavenie miesta sudkyne.