Dražba predmetov slávnych hudobníkov! Sveter Kurt Cobaina sa môže vydražiť za 300 tisíc eur

Aukčná sieň Julien's Auctions bude tento piatok dražiť slávny sveter, ktorý mal na sebe frontman kapely Nirvana Kurt Cobain počas nahrávania unplugged vystúpenie z roku 1993. Vyvolávaciu cenu stanovili odhadcovia na 50 tisíc dolárov, sú ale presvedčení, že nový majiteľ vo finále zaplatí 200 až 300 tisíc dolárov.


Aukčná sieň Julien's Auctions považuje Cobainov prepínací sveter len za zlomok z dražby, na ktorej sa bude predávať viac ako 700 spomienkových predmetov spojených so slávnymi hudobníkmi. Ku kúpe tak budú potrebné kostýmy Michaela Jacksona či Eltona Johna, rukopisy piesňových textov Boba Dylana, gitara Elvisa Presleyho, vlastnoručný autoportrét Davida Bowieho alebo Madonnina podprsenka.

Chlpatý akrylový sveter podľa nemeckého týždenníka Stern doteraz nebol praný, jeho pôvodný majiteľ ho zrejme často nosil, pretože má vyťahané vrecká, odtrhnutý gombík a v prednej časti aj vypálenú dieru od cigarety. Unikátna je najmä tým, že v ňom Cobain nahral celý unplugged vystúpenie pre televíziu MTV, ktoré stanice odvysielali na jeseň 1994, teda sedem mesiacov po Cobainovej samovražde.

Jiřina Bohdalová o Gottovi: "Veľmi často naletel podvodníkom!"
Bol to dobrák, no niekedy aj Majster Karel Gott naletel! Jiřina Bohdalová vyhlásila pred týždňom vo svojej reči na zádušnej omši, že častokrát naletel podvodníkom. Celkom iste mala namysli aj podnikateľa Miroslava Provodu a zastreleného kráľa... Čítať ďalej
21 | 10 | 2019 | Ján Prokop