Igor Matovič zverejnil čo si písali Kočner s Glváčom (VIDEO)
22 | 10 | 2019 I Gabriel Matta
Foto prepisu komunikácie medzi Mariánom Kočnerom a Martinom Glváčom, ktorý zverejnil Igor Matovič / Foto: Aktuality.sk


Igor Matovič dnes zverejnil prepis časti údajnej komunikácie Martina Glváča s Mariánom Kočnerom. Komunikovať mali cez aplikáciu Viber. Podľa Matoviča ide o časť komunikácie, ktorú si vymenili od 19. júla do 31. júla 2016.

Zverejňujem 46 správ medzi Marianom Kočnerom a Martinom Glváčom,“  povedal Matovič s tým, že komunikácia sa týka aj Martiny Lebiš Ruttkayovej, ktorá v minulosti pracovala v týždenníku Plus 7 dní a v denníku Plus 1 deň. Naposledy pôsobila ako šéfredaktorka spravodajského portálu Glob.sk.

Minulý týždeň unikla na verejnosť informácia z Threemy, že novinárka, ktorá je aktuálne na materskej dovolenke, si v minulosti vypýtala 1200 eur na dovolenku na Kapverdách.

Threema: Kočner ako cestovná kancelária, novinárka Ruttkayová ako Kočnerova "opička"
18 | 10 | 2019 | René Skalný


Tá komunikácia je pravá. Na to môžete zobrať jed,“ vyhlásil Matovič. Podľa neho si spravodlivosť „hľadá cestičky“. Neprezradil však odkiaľ správy má. „Zdroj si budem chrániť.... Pravosť garantujem,“ zdôraznil.

Jeho slová má potvrdzovať aj fakt, že rozhovor oktorom sa Glváč s Kočnerom dohadovali, naozaj týždenník Plus 7 dní aj uverejnil s nadpisom "Martin Glváč o prepojení špičiek Smeru s Bašternákom: Aké väzby, preboha! Už toho mám naozaj dosť".

 

Matovič vyzval Glváča, aby odstúpil do zajtrajšieho poludnia inak zverejní celú komunikáciu. Podľa šéfa OĽaNO ide o 900 správ z rokov 2014 až 2016, pričom krajský predseda Smeru-SD mal tvrdiť, že s Kočnerom sa nestretol od januára 2012.