Ex-smerák Borguľa obviňuje Beblavého rodinu z účasti na Gorile: "Dajte mojej rodine pokoj!" reaguje Beblavý
21 | 10 | 2019 I René Skalný
Martin Borguľa je bývalý člen SMER-u, ktorý sa angažoval najmä v bratislavskej komunálnej politike. Kedysi vplyvný mestský poslanec na jeseň minulého roka odišiel zo strany. Dnes už bývalý SMER-ák, podľa vyjadrení Borisa Kollára spolupracuje na kampani hnutia Sme rodina. Borguľa najnovšie na sociálnej sieti propaguje príspevok, v ktorom obviňuje príbuzných Miroslava Beblavého z účasti na privatizácií, stykoch s Annou Bubeníkovou a osobami z kauzy Gorila či dokonca z kontaktov so samotný Haščákom.

“Čo majú spoločné Beblavý zo Spolu, a Bubeníková z Gorily a o tom, ako má Beblavého strana blízko ku Pente a Jaroslavovi Haščákovi.“ Brat Miroslava Beblavého – Pavol – je dodnes blízky spolupracovník Anny Bubeníkovej,” začína Martin Borguľa svoj príspevok na Facebooku.

BORGULA ÚTOČÍ NA TRUBANA: Píše o ňom ako o "bohatom Miškovi", ten jeho úvahy označil za "konšpirácie"
Exsmerák a neúspešný kandidát na starostu bratislavského Starého mesta Martin Borguľa zaútočil na predsedu Progresívneho Slovenska Michala Trubana, ako inak - cez Facebook. Čítať ďalej
12 | 07 | 2019 | Peter Bachan


“To, že Miroslav Beblavý bol za SDKÚ štátnym tajomníkom na ministerstve práce, vedia všetci. To, že mlčal, keď sa zverejňovala Gorila a jej prepojenia na SDKÚ, vieme tiež všetci, ale ľudia asi nevedia, že “nova tvár” politiky, pán Beblavý a strana Spolu, sú do tohto bahna pravdepodobne namočení oveľa hlbšie.”

To, že otec Beblavého – Ivan – privatizoval a zlikvidoval Palmu, je známy fakt. To, že Anna Bubeníkova, ústredná postava spisu Gorila je zamestnankyňou/spoločníčkou developerskej spoločnosti Corwin, je už tiež známe. Je tu ale jedna zaujímavosť, brat Miroslava Beblavého – Pavol – dlhé roky pôsobil v predstavenstve spoločnosti Corwin, a teda bol blízkym spolupracovníkom a kolegom pani Bubenikovej.

Borguľa si preto kladie otázku; Ako blízko má Beblavý k Bubeníkovej, a teda ku Gorile samotnej? “Vy osobne ste boli v SDKÚ, váš brat je blízky kolega pani Bubenikovej a len ako čerešničku na torte pridám, že podpredseda strany Spolu – pán Jozef Mihál – je spoluzakladateľ strany Nádej, ktorá je opisovaná v Gorile ako Malchárkova a Haščakova strana, s cieľom udržania sa pri moci.”

Beblavý: V nahrávke z Gorily nie som spomínaný, nikdy som nerobil kšefty
V byte na Vazovovej ulici v Bratislave som nebol a ani raz nie som spomínaný v údajnej nahrávke z kauzy Gorila. Vyhlásil to vo štvrtok líder mimoparlamentnej strany Spolu-OD Miroslav Beblavý. Deklaruje, že nikdy nerobil žiadne kšefty, nepodieľal sa... Čítať ďalej
17 | 10 | 2019 | TASR


Beblavý: Dajte pokoj mojej rodine!

“Prefláknutý (ex)smerák, čo zbohatol na verejných zákazkách od iných smerákov, by za normálnych okolností nestál za reakciu. Zaťahovanie rodiny do politického boja je však tak cez čiaru, že chcem pánovi Borguľovi a jemu podobným povedať veľmi jasné “prrr”.” Podráždene odpovedá Beblavý.

“Chápem, že vás ohrozujeme. Dali sme v PS/Spolu dokopy partiu ľudí, ktorých nevlastnia žiadni oligarchovia. Nedá sa s nami robiť politický biznis, na ktorý ste zvyknutí. Máme plán, ako prvýkrát od vzniku Slovenskej republiky osekať moc ľudí, ktorí si vedeli kúpiť všetko, čo potrebovali.”


Beblavý však Borguľove zistenia neochotne potvrdzuje. “Áno, brat kedysi pôsobil v developerskej firme Corwin Capital, kde podľa médií dodnes pracuje Anna Bubeníková. Z firmy odišiel pred takmer šiestimi rokmi po tom, čo mal konflikt s vedením.

VIDEO: Pat a Mat v akcii, alebo keď Truban s Beblavým natierajú zábradlie
08 | 10 | 2019 | René Skalný


Hovorí to niečo o mne? Nie. Nielen preto, že ide o môjho brata, nie mňa. Ale aj preto, lebo práve v tom jednom roku, keď tam obaja pôsobili, som Annu Bubeníkovú stíhal ako predseda výboru pre nezlučiteľnosť funkcií. Vždy konám podľa toho, že zákon musí platiť pre všetkých rovnako. Pán Borguľa, moja mama a vaša mama majú roky spoločnú kaderníčku. Stretávajú sa u nej, dokonca sa rozprávajú. Nijako to však nedokazuje, že by som bol prepojený na amorálnych smerákov ako ste vy.” Bráni sa Beblavý.

Líder Spolu na záver zopakoval odkaz pre Borguľu: “Dajte pokoj mojej rodine. Nepomôžete si tým. Neochránite ani seba, ani svojich kumpánov a mecenášov. Naopak, potvrdzujete, že ide do tuhého, že v súboji s oligarchami a ich figúrkami sme v PS/SPOLU na dobrej ceste. Nenecháme sa odradiť.”