Bitka pred pohostinstvom v Michalovciach skončila obvinením
20 | 10 | 2019 I TASR

Bitka, ku ktorej došlo vo štvrtok (17. 10.) okolo 19. hodiny v jednom z michalovských pohostinstiev, sa skončila obvinením. Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová informovala, že najprv došlo k slovnému konfliktu medzi 33-ročným Martinom a 40-ročným Jánom.


„Obaja muži boli z Michalovského okresu a po predchádzajúcej hádke vyšli spoločne von pred pohostinstvo, kde sa navzájom fyzicky napádali,“ uviedla.

Po tom, ako 40-ročný muž spadol na zem a snažil sa z nej opätovne postaviť, 33-ročný útočník ho ostrým predmetom porezal v oblasti krku. Podľa vyjadrenia lekárov mu tak spôsobil reznú ranu, ktorá si vyžiada predbežne dvojtýždňové liečenie a práceneschopnosť.

„Po zhromaždení a vyhodnotení všetkých dôkazových materiálov michalovskí kriminalisti 33-ročného Martina zadržali a po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestili do cely policajného zaistenia,“ dodala hovorkyňa.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach ho obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a prečinu výtržníctva. Zároveň spracoval podnet na jeho vzatie do väzby.

„V prípade dokázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov,“ uzavrela Ivanová.