William a Kate: Hrôzostrašná cesta lietadlom, do cieľa nedorazili! Počas letu mysleli na to najhoršie
19 | 10 | 2019 I Ján Prokop

Kate (37) a William (37) sa vydali na asi najnáročnejšiu služobnú cestu, akú kedy spoločne zažili, do Pakistanu. V rámci ich bezpečnosti je okolo tisícky policajtov ako strážnych. Tí by ale s nimi na palube lietadla, ktoré kvôli šialenej búrke len tak tak dokázalo núdzovo pristáť, neboli nič platní.


Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge sa "na otočku" zastavili v pakistanskom Lahore, aby sa vo štvrtok mohli vrátiť späť do hlavného mesta Islamabad. Tam ale bohužiaľ nedoleteli ... Aj tak ale možno povedať, že mali doslova šťastie v nešťastí!

Počas spiatočného letu stretla kráľovský pár a ďalších prítomných cestujúcich silná búrka. To, že bola naozaj pomerne dosť nebezpečná, dokazuje skutočnosť, že namiesto toho, aby let, ktorý mal trvať približne 25 minút, úspešne absolvovali, musel pilot núdzovo pristáť. A to sa mu podľa informácií online magazínu People podarilo až po hrozivých a strachuplných dvoch hodinách, počas ktorých Kate s Williamom zrejme pomysleli aj na najhoršie!

V jeden okamih malo byť dokonca vidieť, ako blesk udrel do pravého krídla lietadla a to sa celé hýbalo zo strany na stranu viac, než je aj u silných turbulencií obvyklé. Našťastie ale skúsený pilot naozaj pristál, bez toho aby bol ktokoľvek zranený a kráľovský pár tak musel akurát akceptovať skutočnosť, že sa nedostanú v plánovaný čas do žiaducej destinácie.

Spolu s kráľovským párom bola na palube aj britská reportérka Daily Mail Rebecca English, ktorá potvrdila, že udalosti počas letu skutočne nepredstavovali nič príjemné, na čo budú raz s úsmevom spomínať. "Len málokto niekedy zažil tak hrozné turbulencie. Momentálne nemáme tušenie, či a kedy sa budeme môcť vrátiť," napísala novinárka na twitteri.

William a Kate: Riskantná cesta do Pakistanu! V paláci zavládli obavy
Princ William a vojvodkyňa Kate sú odhodlaní podstúpiť na jeseň nevídaný risk. Vydajú sa totiž na zahraničnú cestu do Pakistanu. V kráľovskom paláci už dopredu rastie napätie, že sa tam následník trónu s manželkou ocitnú v priamom ohrození... Čítať ďalej
10 | 09 | 2019 | Ján Prokop