Sabbatini si na turnaji v Kórejskej republike opäť polepšil, po treťom kole mu patrí 18. miesto
19 | 10 | 2019 I

Slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini figuruje na delenom 18. mieste po treťom kole turnaja CJ Cup na juhokórejskom ostrove Čedžu, ktorý je súčasťou seriálu PGA Tour. Rodák z juhoafrického Durbanu v sobotu zopakoval svoj piatkový výkon a dosiahol skóre tri údery pod par ihriska (69). Na podujatí s dotáciou 9,75 milióna amerických dolárov si oproti umiestneniu po druhom kole polepšil o päť priečok.


Štyridsaťtriročný Sabbatini si na sobotňajších 18 jamkách pripísal dva konto dvakrát bogey, ale až v piatich prípadoch dosiahol birdie. O jeden úder zdolal napríklad Američana Justina Thomasa, ktorý naďalej zostáva lídrom prestížneho podujatia. Na prvej priečke mu však robí spoločnosť Austrálčan Danny Lee, ktorý má rovnaké skóre -15. S odstupom troch úderov zaostáva za spomenutým duom ďalší austrálsky golfista Cameron Smith. O víťazovi tak rozhodne až záverečné nedeľňajšie kolo.

Slovenský reprezentant aktuálne bojuje aj o šancu predstaviť sa na budúcoročnom Ryder Cupe, keďže figuruje v okruhu potenciálnych kandidátov na miesto v tíme Európy. Na minulotýždňovom podujatí Italian Open v rámci European Tour obsadil 10. miesto, keď v celkovom súčte zahral osem úderov pod par ihriska.

V Ríme siahal aj na lepší výsledok, ale šancu na vyššie umiestnenie mu zmaril výkon v treťom kole, v ktorom zahral štyri rany nad par. Predtým v úvode novej sezóny na turnaji PGA Tour v americkom Las Vegas skončil už v druhom kole.