Pánik zranil seba aj spoluhráča z obrany, šancu možno dostane Fehérváry
17 | 10 | 2019 I SITA

 Slovenský hokejový útočník Richard Pánik sa v drese Washingtonu Capitals v zámorskej NHL stále hľadá. Dvadsaťosemročný Martinčan po príchode do nového klubu z konkurenčnej Arizony Coyotes odohral zatiaľ osem súťažných duelov, v ktorých ani raz nebodoval. V stredajšom súboji Caps doma proti Torontu Maple Leafs (4:3) absolvoval na ľade iba 7:52 min, pretože sa v závere druhej tretiny zranil. Dovtedy si na svoje konto pripísal dve strely a dva mínusové body, Washington v tom čase viedol 4:2.


Pánik sa zranil pri zrážke so spoluhráčom z obrany Jonasom Siegenthalerom, k stretu prišlo v obrannom pásme domácich po jednom z vhadzovaní, Slovák so Švajčiarom sa zrazili hlavami a ramenami, Kým slovenský krídelník ešte chvíľu korčuľoval v obrannom pásme pri útoku súpera, švajčiarsky bek zostal ležať na ľade a až po chvíli zamieril na striedačku s bolestivou grimasou držiac sa za ľavé rameno.

Aktuálne je otázne nasadenie spomenutej dvojice do ďalších zápasov Washingtonu, Capitals najbližšie nastúpia v sobotu opäť doma proti New Yorku Rangers. Ak by spomenutý Siegenthaler nemohol zasiahnuť do hry, otvára sa šanca na návrat slovenského mladíka Martina Fehérváryho z farmy v AHL Hershey Bears.

Dvadsaťročný (nar. 6. októbra 1999) Fehérváry absolvoval prvé tri stretnutia Washingtonu v tomto ročníku, priemerne odkorčuľoval 14:29 minúty na stretnutie a v profilige zatiaľ nebodoval. Fehérváryho si Washington vybral vo vlaňajšom drafte v 2. kole zo 46. miesta, v AHL za Hershey zatiaľ absolvoval tri zápasy a strelil v nich jeden gól.