AKTUALIZOVANÉ: Dohoda o Brexite bola dosiahnutá - Johnson a Juncker oznámili „spravodlivú a vyváženú“ dohodu
17 | 10 | 2019 I Marek Molnár

Spojené kráľovstvo a EÚ sa konečne dohodli na dohode o Brexite. Teraz je už len potrebné, aby dostala ratifikáciu zo strany Európskeho parlamentu, a taktiež britského parlamentu.


Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker v stredu ráno prostredníctvom Twitteru oznámil, že medzi oboma stranami došlo k „spravodlivej a vyváženej dohode“. „Odporúčam, aby #EUCO túto dohodu podporil,“ dodal.

"Kde je vôľa, tam je aj dohoda, a my ju máme!" uviedol Juncker.



Britský premiér Boris Johnson tiež pridal príspevok na Twitter, kde odhalil, že došlo k sprostredkovaniu „veľkej novej dohody, ktorá preberie kontrolu“, pričom následne vyzval parlament Spojeného kráľovstva, aby ho v sobotu podpísal, keď sa poslanci zhromaždia na prerokovanie dohody.



Aj napriek skutočnosti, že Demokratická odborová strana Severného Írska (DUP) tvrdí, že je proti tejto dohode, keďže sa jej nepozdáva návrh v colných záležitostiach.



"TRUMP TLAČÍ NA TURECKO": Americký prezident hrozí zničením tureckej ekonomiky v najnovšom liste adresovanom Erdoganovi
Americký prezident Donald Trump v najnovšom liste nalieha na tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, aby uzavrel dohodu so sýrskymi Kurdmi, pričom ho varuje, že história odsúdi Erdogana ako „diabla“, a USA ho v prípade odmietnutia... Čítať ďalej
17 | 10 | 2019 | Marek Molnár