Akcia hyena: Exsiskári mali vydierať Pentu
17 | 10 | 2019 I Gabriel Matta
Troch exsiskárov obvinili z vydierania. Zrejme ide o kauzu MECOM, kde trestné oznámenie podávala Penta.








V utorok Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala bývalých príslušníkov tajnej služby SIS Pavla Forischa, Jána Feranca a Stanislava Žiarana. Policajnú akciu nazvala „Hyena“. Podľa informácií polície sú obvinení Stanislav Žiaran za nedovolené ozbrojovanie a vydieranie, Pavol Forisch za vydieranie a drogovú trestnú činnosť a Ján Feranec za vydieranie.

MIMORIADNE: NAKA zadržala ex-siskárov Forischa, Feranca a Žiarana
15 | 10 | 2019 | René Skalný


Dnes polícia potvrdila, že všetci traja exsiskári sú obvinení z vydierania, polícia vyšetruje aj drogovú trestnú činnosť a nedovolené ozbrojovanie.

Podľa zistení Aktuality.sk by obvinenie troch bývalých príslušníkov tajnej služby malo súvisieť s kauzou MECOM a vydieraním Penty. Finančná skupina práve v tejto súvislosti dávala ešte na jeseň 2017 trestné oznámenie na tieto tri osoby. „Podávali sme na nich trestné oznámenie pre vydieranie a vieme, že orgány činné v trestnom konaní sa ním dôkladne zaoberali,“ reagoval pre Aktuality.sk Manažér Penty pre externé vzťahy Martin Danko.

V utorok NAKA zasahovala v Bratislave a okolí v súvislosti s násilnou trestnou činnosťou, drogami a nedovoleným ozbrojovaním. „Zadržali sme 9 osôb, prehľadali 18 rôznych priestorov. Zaistili sme strelné zbrane, strelivo a väčšie množstvo drog,“ informuje polícia.