Kočner Ruskovi v Threeme: „Už sme tu mohli spolu vládnuť a rozdávať karty“
16 | 10 | 2019 I Gabriel Matta


Komunikácia medzi Marianom Kočnerom a Pavlom Ruskom z Threemy dokazuje, že Kočner priamo inštruoval Ruska, čo hovoriť v súdnom spore o miliónové zmenky televízie Markíza. Informáciu priniesol DennikN


Komunikácia medzi Kočnerom a Ruskom v aplikácii Threema dokazuje, že Kočner s Ruskom boli mimoriadne dobre koordinovaní a pravidelne sa stretávali. Písali si, telefonovali a nechutne vtipkovali. Kočner Ruskovi presne diktoval, čo má na súde povedať. Spoločne si vyfabulovali príbeh, ktorým vysvetľovali jednotlivé nezrovnalosti v celom procese s podozrivými zmenkami pre TV Markízu za 69 miliónov EUR. Komunikácia zachytáva aj spôsob ako tieto sporné zmenky vznikli.





Podstatná časť správ z Threemy medzi Kočnerom a Ruskom sa týka zmeniek. V tomto súdnom konaní mal svoju nenahraditeľnú rolu aj Pavol Rusko. Na súde vypovedal, že zmenky sú pravé a naozaj ich podpísal on sám. Televízia Markíza ako ručiteľ by ich teda mala riadne zaplatiť.


CELÁ NAHRÁVKA Kočner - Trnka + vyjadrenie Penty
15 | 10 | 2019 | René Skalný

Okrem toho prišiel Rusko s dohodnutým príbehom, že urovnanie sporu o televíziu s Kočnerovým Gamatexom ešte z roku 1998 zariadil právnik Ernest Valko, ktorého zavraždili a nemôže už teda nič také potvrdiť. „Výstupy sú výborné. Si proste mediálna hviezda,“ chválil Kočner Ruska cez Threemu po pojednávaní „Suhlasim, pozrel som vsetky. Myslim, ze su ‚dakus‘ nestastní. Najma ten Valko ich vykolajil a Kamencek (právnik Markízy Tomáš Kamenec, pozn. red.) posobil ako taky nestastny kamienok.“


Spoločne si v komunikácii zaspomínali aj na rok 1998, keď spolu bojovali o TV Markíza. „Keby si nemal pred 20 rokmi okolo seba ko…ov (a Vierku), a neposlal by si ma dop…, dnes sme tu mohli vládnuť a rozdávať karty. Ale nevadí. Zamiešame… a rozdáme,“ napísal Kočner Ruskovi.

Režisérka Piussi je na čiernej listine: Ultra-liberálne médiá ju nazývajú "Kočnerovou dôveníčkou"
12 | 10 | 2019 | René Skalný