TITUL BONZÁK ROKA VYHRÁVA BEŽEC: Tóth vypovedal, že lustrácie novinárov mal Kočnerovi zabezpečovať u polície "najvyšší"
15 | 10 | 2019 I Peter Bachan

Bývalý šéf kontrarozviedky SIS Peter Tóth si opäť pustil "hubu na špacír" a vo výpovedi uviedol, že sa lustrácie novinárov dostali k Marianovi Kočnerovi cez Bödöra, ktorý mal pavúky zabezpečiť od "najvyššieho".


K téme čítajte viac:

AKTUALITA: Bödörove trvalé bydlisko má byť už rok v Spojených arabských emirátoch. Zmenil si ho mesiac po zadržaní Kočnera
Norbert Bödör si mal podľa zistení Investigatívneho centra Jána Kuciaka zriadiť trvalý pobyt v Spojených arabských emirátoch. Čítať ďalej
27 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Tóth vypovedal, že polícia najprv nepoznala skutočné bydlisko Jána Kuciaka. Až po tom, ako si Kočner dal zabezpečiť sledovačku, zistil jeho adresu, kde býval - vo Veľkej Mači.

Novinárov, ktorých lustrovali a následne sledovali, si Kočner vyberal spoločne s bývalým novinárom Petrom Tóthom. Nie je teda vylúčené, resp. je viac než pravdepodobné, že výsledky sledovačky využili vrahovia pri vykonávaní vraždy.

Danko chce Kočnerové nahrávky pravdepodobne upratať ako Gorilu
15 | 10 | 2019 | Gabriel Matta


Tóth vypovedal, že v Kuciakovom diagrame od polície nemal uvedené miesto pobytu Veľkej Mači, kde reálne býval, alev rodičovskom dome v okrese Bytča.

Tým si ale sám poriadne zavaril - nepriamo tým priznal, že informácie o Kuciakovej skutočnej adrese zistil práve on cez ľudí, ktorých na sledovanie novinárov najal. K téme čítajte viac:

AKTUALIZOVANÉ: Inšpekcia zadržala Vorobjova a Mihálika, ktorý mali pre Kočnera lustrovať novinárov a prokurátorov
Inšpekcia ministerstva vnútra zadržala bývalého riaditeľa Spravodajskej jednotky finančnej polície Pavla Vorobjova a terajšieho zástupcu riaditeľa Národnej finančnej jednotky Milana Mihálika, informuje Denník N s odvolaním sa na "zdroje z... Čítať ďalej
26 | 09 | 2019 | Peter Bachan


„Opýtal som sa ho preto, či by takéto základné informácie vedel získať prostredníctvom svojho známeho Norberta Bödöra. Marian Kočner povedal, že to zabezpečí, a začiatkom roka 2017 mi naozaj doručil bielu obálku formátu A4, v ktorej boli lustrácie 28 novinárov s vyhotovenými vzťahovými diagramami,“ cituje Tótha Denník N.

Kočner mal, jemne povedané, zvláštne myšlienkové pochody - na jednej strane premýšľal dopredu takým spôsobom, že roky zbieral kompromitujúce materiály na rôznych ľudí skrze nahrávky či za asistencie Aleny Zsuzsovej ako volavky na politikov. Na druhej strane nedal dopustiť na rady od veštice, ktorú pravidelne navštevoval a riadil sa jej odporúčaniami. K téme Alena Zsuzsová čítajte viac:

Alena Zsuzsová mohla naozaj spolupracovať s kriminálnym spravodajstvom. Overiť sa to však nedá
15.8.2019 Hlavný denník upozornil na zistenia Radovana Bránika, ktoré súvisia aj s vyšetrovaním vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Táto stopa nás najnovšie priviedla k novým, konkrétnym prepojeniam na istý štátny... Čítať ďalej
23 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Informácie o novinároch od polície musel Kočner považovať za extrémne citlivý materiál, a to už je v jeho prípade čo povedať.

Tóth si nemohol vzťahové diagramy z policajných databáz ponechať - musel si ich odfotiť mobilom, ktorý potom rozbil a zahodil. Keď už mu toto Kočner nakázal, musel pri svojej predvídavosti očakávať, že môže niekedy "padnúť klec". Ako sa ale traduje jedna užitočná rada v anglofónnych krajinách - "better be safe than sorry".

Samotný "Bežec" bol podľa jeho slov prekvapený z toho, ako Kočner získava tieto informácie. „Keď som sa ho opýtal, odkiaľ to má, tak mi povedal, že s tým mám zaobchádzať veľmi opatrne, lebo to zabezpečoval ‚ten najvyšší‘. Neviem uviesť, či tým myslel prezidenta PZ Tibora Gašpara alebo riaditeľa NAKA Petra Hraška, alebo niekoho z riaditeľov jednotiek NAKA,“ uviedol vo výpovedi, ktorú má Denník N k dispozícii.

ŠPEHOVAL AJ SULÍKA: Kočner mu na oslavu 50. narodenín poslal namiesto darčeku Petra Tótha
Aktuality.sk píšu o tom, ako správy medzi Marianom Kočnerom a Alenou Zsuzsovou cez aplikáciu Threema potvrdzujú výpoveď jeho niekdajšieho spoločníka Petra Tótha, že na pokyn Mariana Kočnera sledoval predsedu SaS Richarda Sulíka. Čítať ďalej
18 | 08 | 2019 | Peter Bachan


Čo sa týka Kočnerovej verzie, zhrnúť sa to dá do jedného populárneho citátu - "zatloukat, zatloukat, zatloukat".

Čo iné mu však ostáva - doživotná dovolenka v Leopoldove nie sú zrovna Maledivy, kde si mohol v pokoji užívať raňajky, ktoré si občasne vychutnával aj s "nečakanou" návštevou pri "náhodných" stretnutiach.

Dámy a páni, ak ste už teraz z celého prípadu znechutení, pripútajte sa prosím. Blížia sa voľby, a keď už teraz, 5 mesiacov pred voľbami, vychádzajú na povrch takéto "bomby", nemáme šancu si ani predstaviť, čo všetko sa ešte slovenská verejnosť dozvie. Teraz už je len na vás, či sa z toho tešiť, alebo plakať. V každom prípade vás o tom budeme informovať medzi prvými.

ĎALŠIA "NÁHODA"? Mihálika, ktorého zadržala NAKA, bude zastupovať ten istý advokát, ako Bödöra v prípade vraždy Jána Kuciaka
Vo štvrtok zadržala Národná kriminálna agentúra bývalého riaditeľa Spravodajskej jednotky Finančnej polície Pavla Vorobjova, jeho bývalého podriadeného Michala Zubčáka a zástupcu riaditeľa Národnej finančnej jednotky Milana Mihálika. Aké nové... Čítať ďalej
28 | 09 | 2019 | Peter Bachan