Fico: Smer nemá s kauzou Gorila nič spoločné
14 | 10 | 2019 I TASR

Smer nemá s kauzou Gorila nič spoločné, povedal predseda koaličného Smeru-SD Robert Fico vo videu na sociálnej sieti. Doplnil, že Gorila je podľa neho „obludnou kauzou druhej Dzurindovej vlády“.


Podľa Fica išlo v Gorile o provízie z privatizácie strategických podnikov a kupovanie poslancov v prospech skupiny Penta.  "Tí, čo by mali najviac mlčať a chodiť od hanby po kanáloch, robia vyhlásenia, ktorými sa vlastnú kauzu snažia za každú cenu hodiť na Smer," doplnil predseda Smeru.

Vo videu Fico kritizoval nezaradeného poslanca Národnej rady SR a lídra strany Spolu Miroslava Beblavého, predsedu SaS Richarda Sulíka a exprezidenta a predsedu strany Za ľudí Andreja Kisku.

Denník N informoval o tom, že získal 70-minútovú nahrávku rozhovoru medzi Trnkom a Marianom K. Zvukový záznam z leta 2014 si mal urobiť Marian K. Týkať sa má údajného Trnkovho pokusu o vydieranie Haščáka nahrávkou jeho rozhovoru v konšpiračnom byte z kauzy Gorila.

Podľa Denníka N Marian K. vyšetruje bývalého generálneho prokurátora, vrieska naňho vulgarizmy, vyhráža sa jemu aj jeho kumpánom fyzickou likvidáciou a tým, že jeho syn skončí. Haščák sa dištancuje od všetkých "domnelých aktivít", s ktorými má byť podľa komunikácie spájaný, a odmieta ich.