POHREB KARLA GOTTA: Ľudia už od rána čakajú hodiny! Kukura zúri na Ivanu Gottovú, čo sa vlastne stalo?

Prvý fanúšikovia zosnulého speváka Karla Gotta sa dnes krátko po 07:00 začali schádzať pri bráne Pražského hradu, kde sa v tamojšej katedrále svätého Víta uskutoční zádušná omša ktorá začala prebiehať  už o 11 hodine. Pred vstupom stoja od rána desiatky ľudí z Česka aj Slovenska.





Pražský hrad sa kvôli poslednej rozlúčke s populárnym spevákom čiastočne verejnosti uzavrie. Pre turistov sa najnavštevovanejšia česká pamiatka otvorí znovu od 14:00. Katedrála, kde sa spomienka uskutoční, bude uzavretá po celý deň.

Verejnosť bude môcť cirkevný obrad sledovať v areáli Hradu na treťom nádvorí. Veľkoplošná obrazovka bude umiestnená v rohu nádvoria. Pre návštevníkov bude vymedzený priestor tvoriaci asi polovicu nádvoria, do areálu Hradu môžu ľudia vstupovať od 08:00 z Hradčanského náměstí. Tam môžu ľudia sledovať prenos z chrámu.

NAŽIVO tu.

Už v piatok sa zúčastnilo verejnej rozlúčky 50.000 ľudí v paláci Žofín. Zo Slovenska sa s legendou prišlo rozlúčiť mnoho známych ľudí. Napr. Peter Pellegrini, Andrej Danko, Dara Rolins, Meky Žbirka  či Igor Timko. Svoju účasť odmietli, prezidentka Zuzana Čaputová a Milan Lasica s Magdou Vášaryovou.

Kukura zúri! Výber hostí mala okrem vlády na starosti manželka Ivana Gottová. No pri výbere si dovolila nepozvať spevákovho dlhoročného kamaráta Juraja Kukuru, dôvod zatiaľ nieje známy. "Na pohreb nejdem, ale mrzí ma to, lebo som nedostal žiadne pozvanie ani parte ani nič" sklamane sa vyjadril.

VIDEO: Karel Gott nám z neba posiela láskyplný odkaz
07 | 10 | 2019 | Magda Danková