Bohdalová zosnulému Gottovi: "Čakaj ma tam hore, drž mi tam miesto." Kde navždy spočinie "Božský Kája"?
12 | 10 | 2019 I Magda Danková
V týchto chvíľach je rakva s ostatkami Karla Gotta vyzdvihnutá a za policajného sprievodu prevážaná do motolského krematória v Prahe 5. Policajný konvoj bude ostatky speváckej legendy sprevádzať až k miestu jeho posledného odpočinku. Píše český denník Právo.

"Z hľadiska uchovania ostatkov, ktoré boli už v piatok a následne v sobotu dopoludnia vystavené v rakve, v ktorej boli po celú dobu ochladzované pripojeným kompresorom, nie je možný odklad," zdôraznil zdroj redakcie.

POHREB KARLA GOTTA: Ľudia už od rána čakajú hodiny! Kukura zúri na Ivanu Gottovú, čo sa vlastne stalo?
Prvý fanúšikovia zosnulého speváka Karla Gotta sa dnes krátko po 07:00 začali schádzať pri bráne Pražského hradu, kde sa v tamojšej katedrále svätého Víta uskutoční zádušná omša ktorá začala prebiehať už o 11 hodine. Pred vstupom stoja od rána... Čítať ďalej
12 | 10 | 2019 | Ján Prokop


Celý transport až do krematória prebehne za zvýšených bezpečnostných opatrení. Ničmenej, návštevníci cintorínu v Motole sa nemusia obávať, že by sa v sobotu za svojimi najbližšími nedostali. "V sobotu popoludní bude uzavreté len krematórium, areál celého cintorínu bude inak normálne prístupný v bežnom režime," uviedla redakcii pracovníčka Pohrebného ústavu hlavného mesta Prahy.

Obradu s následnou kremáciou sa podľa informácií redakcie zúčastnia len spevákovi najbližší príbuzní. Čo bude nasledovať potom, teda kam bude urna s popolom Karla Gotta uložená, zatiaľ nie je známe.

Ako o najpravdepodobnejšom mieste sa hovorí o Slavíne, najvýznamnejšom českom cintoríne na pražskom Vyšehrade. To zatiaľ rodina nepotvrdila.