VIDEO: Školáci odhalili upratovačku, ktorá im kradla peniaze
11 | 10 | 2019 I Magda Danková
Sociálnymi sieťami sa v posledných dňoch šíri video s názvom "Upratovačka roka". Zachytáva znepokojivé správanie neznámej ženy, ktorá v prázdnej triede prehľadáva školské tašky. Z peňaženiek žiakov následne vyberá drobné, ktoré miznú v jej vrecku. Ako sa ukázalo, ide o teraz už bývalú zamestnankyňu základnej školy v Rožňavskom okrese. Tá sa ku všetkému po zverejnení videa priznala.

K odhaleniu zlodejky zrejme dopomohla premyslená pasca školákov. Žiaci podľa všetkého pripravili "skytú kameru", aby vinníčku dolapili. Z komentárov pod videom vyplynulo, že nechutný prípad sa mal odohrať na ZŠ Gemerskej v Plešivci.



 

Portál Pluska oslovil riaditeľa základnej školy - Jozefa Mikuša. „Z toho, čo sa stalo, sme všetci šokovaní. Upratovačka u nás pracovala 12 rokov a naozaj, nikdy sme s ňou nemali najmenší problém. Vždy si vykonávala svoju prácu pedantne. Čo sa stalo, neviem pochopiť. Bol som presvedčený, že robí si svoju prácu čestne a poctivo. Ako vidím, nebolo to tak,“ dodáva riaditeľ, ktorý sa vo svojej praxi s podobným prípadom nestretol.

„Ani som od žiadneho kolegu z inej školy nepočul o takomto prípade,“poznamenal riaditeľ s tým, že okamžite, keď sa k nemu dostalo inkriminované video, si upratovačku predvolal. „Rozplakala sa a priznala svoju vinu. Peniaze okamžite vrátila a my sme ich dali deťom, ktorým patrili. Vyzval som ju, aby mi odovzdala všetky kľúče od školy a rozviazal som s ňou pracovný pomer, pričom ona sama tiež navrhla ukončenie spolupráce,“ upresnil Mikuš.

„Už uplynulý týždeň bolo hlásené, že v danej siedmackej triede sa stratili peniaze. Zrejme toto bol moment, kvôli ktorému niekto nastražil kameru. Ako vidieť, oplatilo sa,“ dodal riaditeľ, ktorého trápi, že sa škola zviditeľnila v takom negatívnom svetle. „Kvôli tomu ani v noci nespím, ale už sa to nedá zvrátiť. Vec sa stala, a budem musieť ju riešiť. Zvažujem, že oznámim prípad polícii,“ uzavrel riaditeľ.

Podľa informácií portálu Pluska.sk, žena, ktorá pochádza z Plešivca od incidentu vôbec nevychádza z domu.

Polícia už v danej veci koná. „Prijali sme trestné oznámenie a vec sa rieši ako priestupok proti majetku,“ informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.